Начало » Три бради, които трябва да изпробваш

Три бради, които трябва да изпробваш

Това да си космат няма много преимущества – бръснеш се (почти) всеки ден, в ръцете си като Чубака, баба ти се чуди дали си с чорапогащник. Затова е важно да знаеш как да бъдеш космат по джентълменски.

Има обаче едно предимство, което компенсира всичкото останало неудобство – възможността да си пуснеш брада. Брадата не само те прави по-интересен и забележим. Тя доказано те прави по-мъжествен, т.е. жените също те забелязват в правилната светлина. Брадата прави мъж от едно момче. Абе, брадите са секси.

Като казвам това, нямам предвид, че трябва да ги харесваш. Казвам само, че вероятно ще ти отиват. Не е задължително  и всички останали да те харесват с брада – важното е ти да се харесваш и да имаш смелост да експериментираш със стила си. Не е гаранция и че всяка брада ще ти отива. Ето защо е хубаво да изпробваш сам за себе си. Малко разнообразие никога няма да ти навреди.

И без повече приказки, ето трите най-популярни (и с право) стила:

НАБОЛА

j-griffin-3-beards-1

Как се пуска: Просто не се бръснеш 3-5 дни и после я поддържаш на тази дължина с добър тример. Много добър вариант, ако кожата ти те дразни след гладко бръснене – все по-малко мъже ползват обикновени самобръсначки (сори, Жилет).

Възможно е обаче да не ти отива много с набола брада. Ей, на – на Дрейк не му отива особено:

j-griffin-3-beards-drake

До голяма степен дразни, че я е оформил прецизно – брадата носи небрежен стил, не трябва да е изрязана по конец.

 

10-ДНЕВНА

j-griffin-3-beards-2

Как се пуска: Не се бръснеш десетина дни, като можеш и леко да я оформяш – например ако не ти харесва формата на мустаците ти или на растежа по бузите. Все пак, нека отново стои небрежна. Както казваха в един филм, много е важно един мъж да си поддържа брадата и веждите, но е още по-важно да не си личи, че ги поддържа :)

Този стил е любимият ми, защото е подходящ и за офиса – много универсален, но все пак casual и спретнат. Някъде четох, че и жените най-много го харесват. За него също ще ти трябва читав тример. Аз ползвам един на Philips и съм повече от доволен.

 

СТАБИЛНА

j-griffin-3-beards-3

В тази категория съм се вкарал и аз, както може би си видял във фейсбук тази седмица.

Как се пуска: С търпение и упорство. Ако имаш късмет, просто я оставяш да расте, като редовно я решиш и приглаждаш. На мен ми е отне към 3 месеца да докарам този вид, но не съм ползвал нищо да я оформям, освен гребен и ръце:

j-griffin-beards-me

Важното е да я сресваш редовно, да я подхранваш, да чистиш излишните косми по врата, бузите и да поддържаш плавна преливката към косата. И не на последно място – поне в началото да я оформяш на бръснар, за да видиш как става.

И тъй като лично се опитвам да си пусна и оформя хубава брада, ще споделям впечатления и трикове. Големи благодарности на всички, които се включиха с идеи и съвети. По всичко изглежда, че ще имам нужда от Bradabrat и трябва да отида до студио Scissors. Може би ще си взема и нов тример.

Ще е супер да споделиш и твоите премеждия и успехи с пускането на брада.

За най-лесно, прати ги във Facebook.

Yours,

J.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *