Начало » за мен

Аз кой съм?

Казвам се Димитър.

Джей (J.) e съкратено от прякора в офиса. 10x, Вени :) Аз съм този тип горе. Под пилето.

През деня съм бранд мениджър и копирайтър, а вечер свиря на китара, пиша в блога и правя мъжки аксесоари. Всяко от тях с променлив успех… Наскоро J.Griffin стана първият магазин само за мъжки аксесоари в България.

С магазина се опитвам да издържам блога. В него засега се продават само собствените хендмейд аксесоари на J.Griffin (гривни, медальони, холдъри), а скоро ще намериш и други страхотни български и чужди марчици.

На бранда всъщност е кръстен и блогът. Минàл съм покрай моден гуру –  просто съм мъж, който чете много и обръща внимание как се облича. Отне ми доста време и работа да развия собствен стил и тук споделям наученото, за да спестя време и усилия на теб.

Защо поддържам блог за мъжкия стил и самочувствие?

Външният вид е важна тема, по която няма достатъчно инфо на български. Мъжете сме пренебрегнати откъм модни съвети и продукти – а после искат да изглеждаме като излезли от Бандата на Оушън. Нека да има едно място, където и ние можем да поговорим за стил и какво ни прави по-добри мъже.

Какво печелиш ти?

 • Идеи за собствения си гардероб
 • Общност от момчета като теб, с които да обсъдиш тези идеи
 • Вдъхновение изпробваш нещо различно
 • Мотивация да не спираш да се развиваш
 • И най-важното – самочувствие, че изглеждаш страхотно!

2 comments

 1. Свилен Николов says:

  Здравей Димитър,

  Случайно видях твой харесан пост от Калоян Янкулов. Интервюто със Стопан. Аз споделям изцяло тази идеология, тъй като постоянството ( четох и поста за тайландеца ) единствения начин. От цялата работа извлякох 2 неща:
  “ Конкуренцията тук е повърхностна – всички искат от нищо-нещо, всички търкат билети от лотарията, за да забогатеят, всички се опитват с 2 дни брейнсторминг да разбият пазара. Такова мислене е толкова масово разпространено, че с 2-3 години правилна работа можеш да бъдеш истинска сензация, буквално във всяка сфера и начинание. Мисленето как да си полезен, а не как да облажиш, е това, което отличава занаятчията от обикновения тарикат.“
  Дълго време търсих дума с която да опиша повечето бизнес у нас и защо се провалят, а причината е, че са „повърхностни“.
  „Добрата работа действа като сложната лихва – всяка следваща промяна стъпва на предишната. Първите корекции са незначителни. На двадесет и шестата корекция обаче добиват вид. “
  „Ако се страхуваш да се отдадеш на нещо, което ти е интересно, защото ще отнеме време и усилия, имай предвид, че то времето ще си мине така или иначе. След две години ще е 2019 и с твоя голям проект, и без него. Но ако го започнеш днес, след 2 години ще е на 2 години“

  Мисля това ще ти хареса:
  https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/feb/23/change-life-helsinki-bus-station-theory

  Също искам да питам за препоръчаната от теб книга на Кал Нюпорт и дали в нея се говори за тези неща?

  Също да те уведомя, че цитатите влизат в златния фонд на SmeloNapred.com
  на http://smelonapred.com/madrosti

  • J.
   J. says:

   Благодаря ти, Свилене! Много се радвам, че думите ми са те докоснали – от сърце и опит са :) В книгата на Cal Newport се говори точно за това – как щастието и успехът в кариерата и бизнеса идват когато спреш да търсиш правилната работа (което е чисто Его) и започнеш да работиш по правилния начин (което е подхода на големите майстори във всеки занаят). Пиши ми на имейла в контакти, ако искаш да ти я пратя :)

   Благодаря ти и за статията, страхотна е! Чел съм я на сайта на James Clear и ми направи огромно впечатление. Stay on the fucking bus… Тогава още не работех правилно, но и тя повлия доста за това да започна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *