Начало » Movember и мъжкото здраве

Movember и мъжкото здраве

Movember още не е свършил и е време и ние да го отбележим с малко помощ от приятел. Много мъже и у нас си пускат бради и мустаци, като по-любознателните дори са наясно, че идеята е да привлечем внимание към някои от проблемите на мъжкото здраве.

Знаеш ли, че мъжете живеят средно с 6 години по-малко от жените? Може пък и да знаеш.

А знаеш ли, че причините за това в много голяма степен са предотвратими? Или по-просто казано, няма нужда да е така. Мъжете можем да живеем по-щасливи, по-здрави и по-дълго, ако обръщаме внимание на тялото си.

Такива статии не са толкова популярни и затова чувствам още по-голяма нужда да я допиша. Надявам се не дотам изтънченото ми чувство за хумор да помогне. Или по-добре да ти пусна едно видео…

Миналата година една креативна кампания привлече достойно внимание към грижата за мъжките мандаринки:

 

ПРОБЛЕМЪТ

Сигурно се чудиш откъде този внезапен интерес към жителите на остров Мадейра? Поводът е да предпазим себе си и приятелите си от една коварна болест: Ракът на тестисите.

Не бързай да натискаш хикса и ще видиш защо това те засяга. И двамата знаем, че този блог не е за всеки. Четат го млади и интелигентни мъже. Момчета, които обръщат внимание на външния си вид, маниерите си, здравето си. Хора, които искат да постигнат нещо в живота. Но за да постигнем каквото и да е, трябва първо да ни има.

Защо да ти пука? Вероятно си на двайсет и колкото-там си. Всъщност, точно затова. Ракът на тестисите засяга основно мъжете между 15 и 35 години. Но зарежи статистиката, бро – трябваш ни жив. Приятелите ти, семейството, любимите ти хора имат нужда от теб.

А тази болест е напълно лечима в 95% от случаите, стига да хванеш (буквално) проблема навреме. За което е важно да си наглеждаш великденските си яйца.

 

РЕШЕНИЕТО

Няма нужда да правиш нищо специално, просто проверявай Б1 и Б2 за нещо нередно (виж вариантите тук) – всеки месец, след душ. Това не значи да се къпеш един път месечно. Един джентълмен се къпе поне два пъти в месеца.

Ще цитирам един британски комик, който го беше казал много добре:

1) Така или иначе ръцете на мъжа постоянно са в панталоните, поне да свършат нещо полезно.

2) Ако напипаш проблем, отиди на лекар. Неловко е някой доктор да ти пипа любовните гранати, но ще го преживееш. Всичко ще е наред, стига да не прокарваш пръсти през косата му.

 

ПРЕДАЙ НАТАТЪК И СПЕЧЕЛИ ПОДАРЪК ОТ PHILIPS!

j-griffin-philips-trimmer-11

Нашите приятели от Philips се отзоваха на молбата ми да популяризираме тази щекотлива тема (гледай какви думи съм знаел) и да осигурят подаръка за специалната Movember-ска игра на J.Griffin. Oбичам ги тези Philips!

Помниш ли страхотния тример Philips Series 7000? Сега може да бъде твой! Всичко, което трябва да направиш е да споделиш във фейсбук този Fb пост като използваш хаштаг #feelingnuts2016, за да е по-лесно да открием всички участници.

Този път ще имаш достатъчно време. Срокът е до 10 декември, когато ще изтеглим победителя в присъствието на двама души, един по-висок и един не много. Вероятно live, ако поне един от двамата успее да пусне лайва.

Просто сподели във Facebook Fb поста на J.Griffin с играта, и участваш в тегленето за страхотния тример Philips Series 7000. А с това може би ще спасиш приятел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *