Начало » Как да бъдеш най-стилният в компанията

Как да бъдеш най-стилният в компанията

Всеки от нас има любима мъжка компания. Може би сте само двама-трима верни брато-та. Или пък имаш един, но верен до гроб приятел. Истински „wingman

Доброто BRO е трудно за намиране – той е смел, верен, забавен и точен. Можеш да разчиташ на него, в каквато и глупост да се забъркаш. Той също знае, че може да разчита на теб. Изобщо, с момчетата сте неразделни.

И въпреки това, не ти ли се иска ти да си най-стилният в компанията? Не искаш ли готините мацки да заглеждат теб, вместо приятелите? Да накараш красивата барманка да сервира първо на теб? А това вече е голямата игра – и на Кание Уест не му се точат толкова хора, колкото на яките барманки в града. В тази връзка, не налитай автоматично на нея или сервитьорката – там и без това има твърде дълга опашка. Бъди оригинален и заговори момичето на гардероба. Или това в ъгъла на бара, което видимо умира от скука сред пияните си приятелки.

Но да се върнем на по-важното: КАК ДА БЪДЕШ СИГУРЕН, ЧЕ СИ НАЙ-СТИЛНИЯТ В КОМПАНИЯТА. Ето няколко трика:

 

1. Дрехи по мярка

j.griffin the stylish one 1 fitted clothes b

Това без съмнение е най-важният аспект от мъжкия стил. Дори дрехите ти да са евтини и овехтели, ще изглеждаш доста над средното в тях, стига да са ти идеални по мярка. Нямам предвид да са прилепнали, което би подчертало областите, с които е възможно да не се гордееш. Дрехи по мярка значи да вадят най-доброто от теб на показ, докато крият малките ти несъвършенства (а всеки от нас има такива).

Дори всичките ти приятели да носят развлачени, широки дрехи, това не е оправдание за теб – ти си водачът на глутницата по отношение на стила и нямаш право да се поддаваш на peer-pressure.

КАК: Занеси дрехите в някое шивашко ателие. Няма да платиш повече от 10-15 лв за скъсяване на панталоните и  20-25 за вталяване на риза. Може би 30-35 за вталяване на сако. Но тези леки корекции ще дадат нов живот на дрехите ти, а теб ще направят да изглеждаш като 1 млн. лв след деноминацията. Не се тревожи за това как и колко да ги скъсиш и вталиш – добрият шивач знае какво да прави.

 

2. Повече креативност и смелост

j.griffin the stylish one 1 bold colors

Зоната ти на комфорт е страхотен съветник, когато ходиш по ръба на 140-метрова пропаст. Или когато в банката има обир и тези с качулките викат „Никой да не мърда“. Във всички други случаи, тя те спира да бъдеш по-интересен и по-различен от останалите и да се наслаждаваш на живота си.

Опитай да раздвижиш облеклото си с нещо по-интересно като цвят / стил / комбинация. Или пък вкарай някакъв аксесоар.

Какво правят приятелите ти? Именно – носят сиво, черно, пак сиво. Нищо лошо в тези цветове, само че това ги прави невидими сред всички останали. Точно това е моментът да сложиш една по-атрактивна риза (примерно лилава или зелена) или пък малко по-цветен панталон (тъмно -син / -зелен / -кафяв / -червен / -лилав).

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ: Добави аксесоар или включи някой по-нестандартен цвят в облеклото си. На втория линк ще откриеш всичко, което ти е нужно да знаеш за цветовите комбинации.

 

3. По-стилни обувки

j.griffin the stylish one 1 shoes

Едни кожени обувки могат да те направят по-елегантен и от най-правия ръб на панталона. Кецовете ти са супер, но ако искаш да направиш впечатление, трябва понякога да ги сваляш. Добрата новина е, че няма нужда да сменяш дънките – кожените обувки вървят супер и с дънки, особено с по-тъмно сини или черни.

Два чифта добри кожени обувки и целият ти стил се променя. Но не ги купувай, ако ще ги държиш в гардероба (както правех аз). Да, като ги носиш, се захабяват. И като шофираш с тях, се прегъват. Това е кожа. Обувките са за носене. Не върви цял живот да караш с един чифт кожени обувки от бала и да ги слагаш само по сватби.

Кожените обувки са десетки видове. Ако не искаш да си прекалено изтупан, имаш избор между велурени, мокасини и т.н.

Именно защото толкова малко мъже (особено в България) носят кожени обувки, това веднага се забелязва. Особено от дамите, които през това време и без друго гледат коя с какви обувки се била обула. Само със смяната на обувките си можеш да направиш от едно обикновено облекло страхотен елегантен аутфит. Идеята е особено подходяща, когато отиваш на среща или излизаш да се видиш на по бира с приятелите с идеята да заговорите по някое ново момиче.

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ: Отиди до някой голям мол и разгледай Salamander, Humanic, Deichmann, Hush Puppies или големите модни брандове (H&M, Zara…) Аз съм си намирал чудесни обувки дори в H&M. Имам някои коментари по удобството, но за 40 лв си бяха голям удар.

Тъй като един добри обувки често струват 100+ лв, можеш да изчакаш следващите намаления през юни.

 

4. Добри аксесоари

j.griffin the stylish one accessories

В една любима моя книга имаше един готин трик – когато излизаш сред непознати хора е добре да улесниш останалите, носейки нещо, за което биха могли да те заговорят. Нещо нестандартно и интригуващо – например някой по-шантав аксесоар. Примерно броеница / ярка кожена гривна / някаква цветна значка на ревера на сакото. Този аксесоар ще е твоето „Това какво е?“. Всеки, който те намира за интересен или привлекателен има повод да те приближи с въпроса „Извинявай, но това какво е?“ Ако имаш късмет, ще са предимно жени.

Аксесоарите са толкова важни и по друга причина – дяволът е в детайлите. Едно страхотно облекло стои незавършено, ако не сложиш подходящ аксесоар. Идеята на аксесоарите не е само декоративна – те привличат окото, създават разнообразие и показват стил, усет за естетика и смелост. Изобщо, говорят много повече за теб от избора на панталоните или ризата ти.

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ: Сложи готин часовник или кожена гривна. Или пробвай да добавиш шал и колан, като го вържеш с обувките си. Един-два аксесоара са достатъчни. Не е никак сложно. Единственото правило е аксесоарът да не се бие с останалото ти облекло (като цветове, стил, материя). Ако имаш съмнение, просто разгледай тази статия, както и тази.

Ами, това е всичко. Готов си да бъдеш фешън-иконата в своята компания.

––––––

* Знам, че линковете в тази статия са много, но е неизбежно. Занапред ще гледам да те препращам към други полезни статии, за да ти помогна да изградиш високо модно IQ и по-голямо самочувствие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *