Начало » Три бради, които трябва да изпробваш

Три бради, които трябва да изпробваш

Няма много преимущества в това да си космат. Бръснеш се почти всеки ден, в ръцете си като Чубака, баба ти се чуди дали си с чорапогащник. Затова е важно да знаеш как да бъдеш космат по джентълменски.

Има обаче едно предимство, което компенсира всичките останали неудобства – възможността да си пуснеш брада. Брадата не само те прави по-различен и забележим. Тя доказано те прави по-мъжествен, т.е. жените също те забелязват в правилната светлина. Брадата може визуално да направи мъж от едно момче. Абе, брадите са секси.

Като казвам това, нямам предвид, че трябва да ги харесваш. Казвам само, че вероятно ще ти отиват. Не е задължително и всички останали да те харесват с брада. Важното е ти да се харесваш или да използваш повода да експериментираш със стила си. Не е гаранция, че всяка брада ще ти отива. Трябва сам да потърсиш своя фаворит, но малко разнообразие никога не е излишно.

Без повече приказки, ето трите най-популярни (и с право) стила:

НАБОЛА

j-griffin-3-beards-1

Как се пуска: Просто не се бръснеш 3-5 дни и после я поддържаш на тази дължина с добър тример. Идеален вариант, ако кожата ти те дразни след гладко бръснене – все по-малко мъже ползват обикновени самобръсначки (сори, Жилет). Аз от 12 години не съм ползвал ножчета.

Не е изключено наболата брада да не ти отива много. Ако не вярваш, виж Дрейк. Свикнали сме да го гледаме с набола брада, но просто не се връзва толкова с формата на лицето и носа му:

j-griffin-3-beards-drake

До голяма степен дразни и че я е оформил прекалено прецизно. Брадата е израз на по-небрежен стил, не трябва да е изрязана по конец.

 

10-ДНЕВНА

j-griffin-3-beards-2

Как се пуска: Не се бръснеш десетина дни, като можеш и леко да я оформяш – например ако не ти харесва формата на мустаците ти или растежът по бузите. Все пак, гледай пак да е небрежна. Някой казваше, че е много е важно един мъж да поддържа брадата и веждите си, но е най-важно да не си личи, че ги поддържа :)

Този стил е любимият ми, защото е ОК и за в офиса. Почти няма компании, където ще ти направят проблем. Непретенциозен и спретнат, този тип брада е супер универсален, т.е. стои добре практически на всеки и с всичко. Според женските списания, които ми се налагаше да чета като бранд мениджър, жените ни намират особено секси с такава брада. За да я поддържаш, също ще ти трябва читав тример. Аз ползвам един на Philips и съм повече от доволен.

 

СТАБИЛНА

j-griffin-3-beards-3

В тази категория съм се вкарал и аз, както може би си виждал от профилните ми снимки.

Как се пуска: С търпение и упорство. Ако имаш късмет, просто я оставяш да расте, като редовно я решиш и приглаждаш. На мен ми е отне към 3 месеца да докарам този вид, но не съм ползвал нищо да я оформям, освен гребен и ръце:

j-griffin-beards-me

Не е сложно да я поддържаш – само я сресваш редовно, гледаш да я подхранваш, чистиш излишните косми по врата и бузите и се грижиш за плавната преливката между нея и косата. Съветвам те поне в началото да я оформяш на бръснар, за да видиш как става. Питай на воля, добрите бръснари ще ти дадат безценни съвети.

Тъй като лично се се опитвам да поддържам хубава брада, ще продължавам да споделям впечатления и трикове. Големи благодарности на всички, които се включиха с идеи и съвети, когато я пусках за първи път. Скоро планирам да направя един списък с добрите бръснарници в София и другите големи градове. Ще ми трябва и твоята помощ да отличим отличниците, както се казва.

Аз лично ползвам маслата и ваксите на Bradabrat, за да я подхранвам и оформям. Кефи ме, че са българи, но продължавам да се убеждавам в качеството им. В Панама например маслото на Bradabrat ми свърши и английското, с което го заместих е катастрофа. Моят бръснар е Лъчо от студио Scissors, един от немногото в България, отдадени на занаята си, а не просто на пазарния му потенциал.

Ще е супер да споделиш и твоите премеждия и успехи с пускането на брада. Както и къде си струва да я поддържаш в твоя град. За най-лесно, направо ми пиши във Facebook.

Yours,

J.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *