Начало » 5 идеи как да комбинираш риза и вратовръзка

5 идеи как да комбинираш риза и вратовръзка

Някои мъже имаме щастието работата ни да не изисква строго официално облекло (костюм, официални обувки, изгладена риза и вратовръзка). Всъщност, добре сме си в България, малко компании го изискват от служителите си- основно адвокатски кантори, банковият сектор, одиторски къщии други финансови институции, както и някои държавни структури.

Това, че нямаме никакъв стимул да се изтупаме обаче има и недостатъци. Първо, всеки се облича както му падне – аз лично имам двама колеги, които си носят чехли и пантофи и пошляпват с тях из офиса. Два шамара с крак ще са им малко на такива. Второ, когато дойде сериозен повод като сватба, кръщене или някой важен прием, нямат една риза на кръст и идея си нямат как се облича костюм. А тогава е късно да наваксаш на J.Griffin Blog. То за един ден не се добива усет за дизайн и естетика.

В големите международни корпорации облеклото е малко по-формално. Моят опит от от Danone, Kraft Foods, Ficosota е такъв. Ризата е силно-препоръчителна, дънките не са на почит, а обувките е хубаво да са кожени или велурени. Така ходят шефовете + всеки, който иска да им направи добро впечатление. Когато пък има среща с външни партньори или важна презентация, вратовръзката също влиза в действие.

Ако ти самият се стараеш да се обличаш стилно или работата ти го налага, ето 5 идеи как да комбинираш риза и вратовръзка, така че да не изглеждаш твърде консервативно. В тази статия ще намериш по едно страхотно комбо за всеки ден от работната седмица. Така ще си не само най-стилният в компанията, но и звездата на офиса:

 

ПОНЕДЕЛНИК

J.Griffin светльосиня риза и тъмна вълнена туийд вратовръзка
Светлосиня риза с вълнена тъмна вратовръзка с геометричен десен

ВТОРНИК

Светлосиня или бяла риза с тъмна вратовръзка на шарки
Бяла / светло-синя риза и тъмносиня вратовръзка с някакъв забавен десен

СРЯДА

Светла розова риза и тъмносиня вратовръзка, дюс
Светлорозова риза с плътна вратовръзка (тъмно синьо, графитено, светлосиво)

ЧЕТВЪРТЪК

Светла риза на райе с вратовръзка в цвета на райето
Светла риза на райе с тъмна вратовръзка в цвета на райето

ПЕТЪК

Небрежна шамбре риза с цветна минималист вратовръзка
Небрежна риза тип „chambray“ с цветна вратовръзка с геометричен десен

Не забравяй, кройката е много важна – и на ризата, и на сакото. Ако са вталени – вратовръзката трябва да е тънка. Изобщо, тънките вратовръзки са много по-стилният избор, освен ако не си доста едър. Тогава ще ти трябва малко по-дебела.

Между другото, същите комбинации от цветове и десени важат и с папийонка, вместо вратовръзка.

ВАЖНИ МОМЕНТИ

1) Добави готин аксесоар

Ризата и вратовръзката са класическа комбинация – трябва ти още нещо, за да разнообразиш аутфита си. Една готина мъжка гривна ти гарантира, че няма да се чувстваш дървено. Или някой изчистен, стилен часовник. Или пък щипка за вратовръзка / игла за ревер.

2) Бъди прецизен с кройката

Кройката на ризата и сакото ти е толкова важна, колкото и самата комбинация от ризата и вратовръзката. Трябва ти добре вталено по твой размер сако, дори надоу да си по дънки и кецове. Ако ризата и сакото са slim-fit, вратовръзката също трябва да е slim. Освен ако не си много едър, както стана дума.

3) Внимавай с вратовръзките

Повечето вратовръзки у нас са лъскави, широки, в убити цветове и ретро десени. Виждал си ги – баща ти със сигурност има такива. Ако не искаш да изглеждаш като второстепенен герой от Дързост и Красота, потърси по-изчистена, тънка, памучна или вълнена вратовръзка.

Когато написах тази статия, такива в България чисто и просто нямаше. Но няколко нейни корекции по-късно, на J.Griffin Shop вече се предлагат мъжки вратовръзки. Наложи ми се да ги внасям, защото за мен е важно момчетата у нас да имат избор, когато дойде време да се облекат по-официално. Най-после и българските мъже можем да изглеждаме добре на фирмено парти или интервю. Цялата колекция можеш да разгледаш ТУК, а това са двата ми любими модела:

J.Griffin Black Dandy:

J.Griffin Pink Homie:

Вече знаеш как да комбинираш риза и вратовръзка, сега излез и им вземи ума и дума. Ако се чудиш как се връзва вратовръзка, кликни ТУК.

*Повечето ризи на снимките са на американците от Black Lapel. В България също започва да пробива един страхотен made-to-measure бранд ризи, за когото съвсем скоро ще ти разкажа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *