Начало » Първо интимност, после приятелство

Първо интимност, после приятелство

THE FRIENDZONE.

Онова чудно място, в което сте си „само приятели“ с момичето на мечтите ти (може да са седмичните мечти), а на теб ти се иска да се хвърлиш от моста над Витиня. Как винаги става така, че с най-готините момичета се оказваме приятели? Аха-аха да ги омаем и те започнат да ни споделят по кой си падали и къде ходели с приятелките. Само с жените, които искаме да са ни приятели не става – те неизбежно си падат по нас. СлОчаеност? Не мисля.

Обяснението е просто. Жените обичат да ловуват, както обичаме и ние мъжете. Хората сме ловци по природа. Ако плячката сама ни се бута в ръцете, не я щем. Не искаме просто да бъдем с човека, искаме да си го спечелим. Звучи нелогично, но замисли се: искаш ли когато отидеш на Китайски ресторант сервитьора услужливо да ти сдъвче храната? Или като си поръчаш китайско за вкъщи и затвориш телефона на вратата да се почука с доставката. Твърде бързо и твърде лесно не е ОК… Но стига за китайците.

Има няколко важни правила, които е важно да вкараш в употреба, когато започваш да си падаш по едно момиче. Те могат да те спасят от капана на friend-зоната, от която трудно се излиза (скоро ще поговорим как).

Така:

  1. Дръж комуникацията небрежна и закачлива.

Man and woman smiling at each other

Не се опитвай да кажеш нещо гениално. Тя не го очаква от теб. На този етап момичето просто преценява в коя категория да те класира:

А) потенциална интимност

Б) потенциална връзка

В) потенциално приятелство

Колкото по-небрежен и неангажиращ разговор водите, толкова по-голям шанс да влезеш в една от първите две категории. Не бързаме да си говорим за сериозните неща от живота с хората, които ни привличат физически. Shame on you, ако го правиш. Играе ти лоша шега. Затова в момента, в който започнете да си говорите за нещо сериозно, намери начин да смениш темата. Повярвай ми, не искаш да й бъдеш психиатър или душевен отдушник.

 

2. Не бъди много достъпен

j.griffin flirting friendzone 5

Знам, че още с втория пост по темата повтарям част от съветите от първия. Напълно умишлено е, защото това е един от най-важните навици, които можеш да научиш. Правилото важи с пълна сила в отношенията ти с жените, както и в тези с шефовете и потенциалните ти клиенти. Ако не е твърде лесно за разберат всичко за теб, ще искат да те опознаят по-добре. Бъди лека енигма за тях.

Ти имаш собствен живот, собствени интереси, собствени амбиции и планове. Имаш свои приятели и работа, свое семейство и т.н. Ако понякога я караш да се чуди дали изобщо те привлича или не, ти самият ще бъдеш много по-привлекателен и интригуващ в очите й. А никой не бърза да сложи такъв тип хора в графата „най-добрия ми приятел“.

 

3. Friend-зоната може да е нещо чудесно. Стига да влезеш в нея по собствена воля.

j.griffin flirting friendzone 1

Донякъде в противоречие с първите две точки, всъщност friend-зоната не е толкова лошо място. Знам какво си мислиш, кой би искал сам да си причини това сам?! Но за мен това е най-правилният тип отношения с едно момиче, от което не търсиш връзка. Трябва само да си достатъчно съобразителен първо да я свалиш, а след това да „си ставате приятели„. Никога обратното. Това е само при положение, че двамата нямате очакване или нужда между вас да има нещо повече от физическа близост.

Това е златен трик. Ако вече сте били интимни и след това влезеш в списъка на по-близките й приятели, вратата отново да има нещо повече помежду ви винаги ще е отворена. За разлика от обратния случай.

Няма да те затрупвам с повече информация. Ще се радвам да споделиш какво мислиш,

J.

 

 

2 comments

  1. Mr. RS says:

    Или аз съм изгубил хищника в мен, или не съм бил никога, но с радост ще приема храната веднага, след като затворя телефона :D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *