Начало » За какво служи малкият джоб на дънките

За какво служи малкият джоб на дънките

Мъжката мода не e ревюта, фотосесии и разни шведски манекени, облечени като Чернокрилия паток… Хич даже. Това са подвизи на разни храбри шивачи, под влиянието на снощните алкохолни изпарения. Мъжката мода и мъжкият стил всъщност залагат основно на практичността. Правилото е, че всеки елемент в мъжкото облекло си има логично обяснение и мисля, че повечето обяснения ще ти се сторят интересни.

МАЛКИЯТ ДЖОБ НА ДЪНКИТЕ

Чудил ли си се защо в предния десен джоб на дънките ти има друг джоб? Малък, не много удобен и привидно ненужен. Много малко чифтове правят изключение, въпреки че дори производителите не помнят защо продължават да го шият. Време е да разбулим мистерията.

Както се досещаш, зад това се крие малко история и доста практичност. Накратко, имало едно време едни каубои. Те си нямали Apple Watch и смартфони, но им било важно да са точни. Я за дуел, я някоя плантация имали да наглеждат. Затова носели часовник. Но да ти кажа, и ръчният часовник не е бил много на мода. Затова пък имало джобни часовници. Те били важен символ на стил и мъжественост и често се предавали от баща на син, поколение след поколение. Никой каубой не искал да надраска семейната реликва и дядо му да го подпука с пушката. Един ден, някоя умна невеста измислила специален джоб, където да сложиш джобния си часовник.

Всъщност именно каубоите (и миньорите) вкарват модата на дънките. Направени от здрав, подобен на брезент плат, дънките дълго време са просто чифт здрави панталони.  Удобни и издръжливи панталони, с които чичо ти Били да си гледа добитъка. Ще се учудиш колко много неща в мъжкия стил идват от Дивия Запад и каубойския начин на живот.

Това е историята на малкия джоб на дънките ти. В него джобният часовник е бил на сигурно място и едновременно с това винаги е бил подръка.

Днес мнозинството мъже не са каубои, въпреки че из Сухата река се срещат хора, дето и в Дивия Запад не са си представяли. Вече не носим и джобни часовници. Само джобчето си остава, затова хората са измислили 115 неща, които можеш да си държиш в него. Ето 9:

  1. iPhone 5. Макар че къде да го държиш му е от по-малките проблемиiphone

2. Перо за китара  pick

3. USB. Или две.    usb

4. Лев и 26 на монети   coins

5. iPod shuffle  ipod

6. Зарчета за табла. Жалко, че не играеш табла  dice

7. Нокторезачка  nailclipper

8. 11 фъстъка    peeeeanuts

9. Два кламера и няк’во копче  2 clips

Каквото и да сложиш вътре, малкият джоб на дънките си остава запазена марка. Нещо повече – с износването започва да изглежда все по-яко:

Ако тази историческа препратка ти е била интересна, разбери и защо не закопчаваме най-долното копче на мъжкото сако.

* Статията е вдъхновена от Ники Пънев – мой добър приятел и stylish gent

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *