Начало » Повече себе си

Повече себе си

След седмица щеше да стане 1 година, откакто не съм писал в блога. Щеше, ама няма ;) Напоследък все повече ми се пише за вас и май му дойде времето.

Няма да са статии, а по-скоро есета – личното ми мнение по важни за мен теми. Теми, по които не се говори много и не се влиза надълбоко – за психика, навици, страхове, самоувереност, психология, фокус, вътрешен мир.

Вече ще бъдат на личния ми сайт: www.milanoff.com
И на тази Fb страница: www.facebook.com/jaymilanoff/

Старите статии в блога j-griffin.com засега ще останат, но всички нови ще са на MILANOFF.COM

И за стил ще си говорим, но стилът не е проблемът на бъгларите. Проблемът е, че ни липсват самоуважение, увереност, спокойствие, доверие в самите себе си.

Не се харесваме.

Затова искаме да се скрием зад дрехите и перфектните Instagram снимки – барем някой друг ни хареса, та да се харесаме повече и ние. A на нас всъщност нищо ни няма, че да не се харесваме.

Не че не заслужаваме да се харесваме повече – просто не се познаваме добре. Не сме взимали достатъчно трудни решения, за да знаем, че можем да разчитаме на себе си. Не сме били опрени до стената, за да разберем какво наистина обичаме. Не сме рискували достатъчно, за да видим че няма нищо за губене. Не знаем откъде да започнем, защото слушаме хиляди гласове отвън, вместо един-единствен отвътре. Нямаме идея къде е лимитът ни, защото не сме се изправяли лице в лице със страховете си.

Нормално да си нямаш доверие като не се познаваш, нали? На непознати кой вярва?

А този път мисля не просто пиша. Ще се предизвиквам и ще споделям наученото, а ако и вие се включите в предизвикателствата, ще е страхотно.

Не за друго, а за да усетите най-после, че не сте сами. Че всички крачим по същия стръмен път и всеки, който е минал оттам би ви подал ръка. Че нищо ви няма и нищо не ви липсва, просто сте търсили навън, вместо навътре.

За мен животът е пътешествие към себе си.

Затова на www.milanoff.com ще си говорим за това как да бъдеш повече себе си и по-малко каквото смяташ, че се очаква и иска от тебе.

Мисля си даже, че и на момичетата темите ще са им полезни. Не сме толкова различни, колкото си мислим.

До скоро!

Джей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *