Начало » Принципи: Заложи на класиката

Принципи: Заложи на класиката

След като стана дума, че Качество > Количество и на без коз, и в облеклото, е добре да поговорим за още един от важните принципи в мъжкия стил: КЛАСИКАТА БИЕ ТРЕНДА.

Модата е хубаво нещо, защото ни помага да изпъкнем. Но също така е циклично и преходно явление – идва и си отива, докато се сетиш да я прихванеш. Ако държиш да си в крак с тенденциите, ще се наложи да инвестираш повече време и средства.  Виждал ли си широките панталони през 90те? Днес и дядо ми го е срам да ги обуе. Това е модна тенденция. Тъмните straight-fit дънки обаче винаги ще са на мода.

ЗАЩО ДА ЗАЛАГАШ НА КЛАСИКАТА

Има дрехи, които са вечни – стояли са добре през 70-те и ще изглеждат яко и след  50 години. Не случайно Уил Смит носи кецове Converse All Star в „Аз, роботът“. Оставяме настрана колко са ги издрънчали за реклама…

_will

1. Класическите дрехи не излизат от мода

Искаш доказателство? Ето кожено яке 1957 vs. 2015

_1957

2. Супер-универсални са

Бяла риза можеш да носиш, без значение дали си на сватба, парти или на изпит в Софийския. Един тъмен костюм по мярка (най-добре да е тъмносив / тъмносин, черното е много официален цвят) и си готов за Джеймс Бонд. Като стана дума за тъмни дънки, ето ги и тях:

_jeans

3. Не рискуваш да сбъркаш нещо

Ако още изграждаш собствен стил, класическата дреха е сигурен залог. Стои семпло и елегантно, но показва добър вкус.

4. Правиш впечатление на всички

Класиката е изглеждала добре и по времето на шефа ти преди 20 години, така че той също ще одобри стила ти. Не по-малко от мацките в бара след работа, но вероятно по един по-различен начин.

 

КАКВО ПРАВИ ЕДНА ДРЕХА КЛАСИЧЕСКА:

ЦВЯТ: За тениска: бяло, тъмно синьо, черно. За риза: бяло, светло синьо. За дънки: тъмно или свело синьо. За кожено яке: черно или кафяво. За костюм: тъмно син, графитено сив.

КРОЙКА: Ризата, сакото, якето е добре да са вталени в кръста – така правят гърба ти да изглежда широк, което е признак за мъжественост.  Панталоните не трябва да са ти твърде широки в крачолите и твърде тесни в кръста и на други деликатни места. Може да се наложи да потърсиш по-дълго, но ще си струва.

ПРОСТОТА: Изчистени, с малко и добре балансирани цветове и елементи. Без много (змийски и не дай боже тигрови) щампи, висящи и стърчащи неща. Без излишна железария.

И за финал…

НЯКОЛКО ПРИМЕРА:

Горнища:

_2 tops

 

Долнища:

_3 downs

 

Връхни дрехи:

_4 outwear

 

Аксесоари:

_5 accessories

 

Обувки:

_1 shoes

Какво мислиш ти по темата? Ще се радвам да споделиш мнение тук или във Facebook: https://www.facebook.com/jgriffinsblog

J.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *