Начало » Как се навиват ръкавите на мъжка риза

Как се навиват ръкавите на мъжка риза

Мъжката риза е уникална дреха заради безбройните поводи, на които можеш да я носиш. Затова си заслужава да обърнем специално внимание как да я носим, когато навън е по-топло. Това ще ти е особено полезно лятото, когато се вариш в собствен сос, но не искаш да правиш компромис със страхотния си стил.

Днес ще си поговорим за това как да навиеш ръкавите на ризата си. Звучи елементарно, поради което много мъже го претупват.  Но първо, защо един мъж би си навил ръкавите? Ето ти една трета дузина причини:

а) Практичност. Не искаш ръкавите да ти пречат или да ги изцапаш, докато работиш

б) Температура. Навън е 35+ градуса, в Пловдив 40, и се чудиш как да се разхладиш

в) Комфорт. Искаш да си по-небрежен, а и ръкавите не винаги са най-удобното нещо

г) Стил. Чувстваш се добре в кожата си и искаш да го покажеш.

Но ако ти трябва само една причина, изглежда страхотно. Стилно, мъжествено и небрежно. Едни навити ръкави могат с лекота да те направят най-елегантния и атрактивен мъж в компанията.

Дотук добре. Да видим кои са оптималните начини да „запретнеш“ ръкави. Честно казано, два варианта ще са напълно достатъчно:

1. НЕБРЕЖНО НАВИВАНЕ

Небрежното навиване е по-логичното и лесно от двете. Но то има и своите недостатъци: с него ръкавите се навиват и развиват по-бавно, а ако маншетите ти са цветни от вътрешната страна (най-долната част на ръкавите, където стоят копчетата), ще ги скриеш. Маншетите на много ризи са в по-тъмен или светъл нюанс в цвета на ризата или пък в друг цвят / десен, така че да направят ризата по-интересна при навиване на ръкавите.

Ползвай маншета на ръкава като мерна единица за навиване. Можеш да навиеш ръкава 2 пъти (под лакътя)  или 3 пъти (над лакътя), в зависимост как ти е по-удобно. Експертите твърдят, че навиването под лакътя стои по-балансирано и стилно, но важното е ти да се чувстваш комфортно. Ако навиеш ръкавите над лакътя, ще стоят малко по-стегнати, което има своите предимства.

2. ИТАЛИАНСКО НАВИВАНЕ

Италианското навиване (a.k.a. Master Roll) изглежда по-сложно, но всъщност не е нищо особено. Малко практика и си номер 1. Просто прегъни ръкава на две, така че вътрешната страна на маншета да стига точно до средата на сгъвката на ръката ти. Т.е. от другата страна на лакътя :). После прегъни прегънатата част още веднъж по средата и си готов.

Тук трикът е да оставиш малко от маншета да се вижда. Ако вътрешната страна на маншета е в друг нюанс или от друг плат, ефектът е много стилен. Така ризата хем стои по-интересно, хем си вкарал малко цвят за акцент. А най-готината част е, че е с едно издърпване на маншета, ръкавите ти са разгънати докрай.

P.S. Веднъж навил ръкавите си, на показ излизат аксесоарите ти, както и космите по ръцете. Не оставяй нещата на случайността.

Важно уточнениеРизите с къс ръкав НЕ СА добра алтернатива. Знам, че си спестяваш навиването, но техните ръкави са твърде къси и стоят нехармонично. Така рискуваш да изглеждаш разпуснат. Разбира се, има и изключения, но засега се придържаме към правилата. Ако имаш съмнения дали да сложиш риза с къс ръкав, обърни внимание как се обличат най-стилните мъже – Барак Обама, Брад Пит, Джордж Клуни, Раян Рейнолдс. Често ще ги видиш с навити ръкави, но едва ли ще намериш тяхна снимка по риза с къс ръкав.

barack

Статията е вдъхновена от Esquire.com, където ще намериш интересни идеи за стила си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *