Начало » Два нелогични съвета за убийствена първа среща (1)

Два нелогични съвета за убийствена първа среща (1)

Да си мъж не е лесно. Работа, семсейство, приятели, хобита. Идва и Световно… Абе, хиляди отговорности. А едно от най-отговорните неща е работата ни на нежния фронт. Например, имаш първа среща със страхотно момиче и искаш да направиш убийствено впечатление. Доста често ме питат какво правя, за да съм сигурен, че срещата ще мине добре и понеже се опитвам да бягам от баналностите, съветите ми и те винаги са малко по-особени. За сметка на това ми вършат работа:

j.griffin date 1 condifent

1. ПОКАЖИ Ѝ, ЧЕ Е В ДОБРИ РЪЦЕ

Ако ти си я поканил на среща, а не тя теб (дай Боже по-често да ти се случва), вече си поел инициативата. Не е моментът да ѝ прехвърляш топката от любезност или несигурност.

– Къде искаш да отидем?

– Какво ти се яде?

– Обичаш ли да се разхождаш?

Като ѝ задаваме такива въпроси често си мислим, че стимулът ни е да се съобразим с нея. Но всъщност го правим от страх да не сбъркаме някъде и срещата да замине. Ти си я поканил, затова ти решаваш къде ще отидете и какво ще правите. Казвам го, защото някои момичета обичат да водят парада. Ако изглеждаш несигурен и колеблив, много бързо ще яхнат коня и ще те карат да тичаш след него.

А знаеш ли кое обичат още повече? ТИ да водиш парада. Да не се налага те да мислят и да планират, след като са прекарали 3 часа да гримират и обличат. Искат да се чувстват спокойни и сигурни в твоята компания. Да виждат, че знаеш какво правиш. Да знаят, че имаш план и заедно ще си прекарате страхотно. Искат да могат да се доверят на някого и той да оправдае високите им очаквания.

За целта поеми здраво отговорността за тази среща и ѝ покажи, че не ти липсват идеи. Отговорността е цялата разлика между едно момче и един млад мъж. Ето един примерен план за вечеря:

 • Реши къде ще я водиш. Най-добре да е изненада, но трябва предварително да си сигурен, че имате резервация, защото тя ще те пита какво да облече.
 • Винаги имай две алтернативи съвсем наблизо, в случай, че не ѝ хареса или нещо се обърка. Все пак, и двамата трябва да си прекарате добре. Помисли и за готино място с десерти, в случай че срещата върви добре и искате да сте заедно малко по-дълго.
 • Създай очакване за срещата. Кажи ѝ, че ще я заведеш на едно специално място, за да вкараш мистерия. Питай я какво мисли да облече и кажи „Хм, ще свърши работа“. Пошегувай се, че си иѝ подготвил такава програма, че ще има да те черпи сладоледи. Кажи ѝ да не обядва стабилно, защото вечерята ще е един път. Едно-две от тези неща, разбира се, не всичките наведнъж :) Изобщо, настрой я за уникално прекарване и надмини очакванията ѝ… Не е сложно, нужна е само предварителна подготовка.

j.griffin date 1 expensive dinner

2. СКЪПИТЕ ВЕЧЕРИ СА ИЗТЪРКАНИ

Всеки орангутан с пари ще я заведе на скъп ресторант. Дори да можеш да си го позволиш, това е един от най-предвидимите ти ходове. Кой е казал, че трябва изобщо да е вечеря в ресторант? Ето няколко алтернативи:

 • Симпатичен бар – навън или в приятна атмосфера на закрито – само гледай музиката да не е прекалено силна. Важно е да се чувате на първата ви среща. Направи проучване дали ще има някаква музика на живо в барчето вечерта, какво слуша тя, какво ще бъде времето, ако сте навън)
 • Дегустация – на вино, храна, десерти. Ако избереш тази опция, поинтересувай се малко по темата, за да можеш да я забавляваш, докато обикаляте и пробвате разни неща. Жените, с които си струва да си на среща, наистина намират добрата обща култура и интелекта ти за секси. Това не е просто мит, който нърдовете лансират в интернет. Важно е как изглеждаш и как се държиш (затова има J.Griffin Blog), но няма нищо по-хубаво от един събеседник, който те гъделичка интелектуално. Пък и няма да е голям зор – в YouTube има всичко.
 • Импро театър – или всякакъв друг тип забавна игра, в която ще сте си вие двамата и ще можете да се опознаете в по-различна от стандартната светлина. На импро театъра двамата участвате в постановка без планиран край с разни други ентусиасти, като всяка ваша следваща реплика зависи от това какво ви е подал човека преди вас. Ще свърши работа и някоя готина ескейп стая. Пояснявам, че това не е традиционна идея за първа среща, понеже ще сте ангажирани и няма да можете да се опознаете толкова добре. Ако се спреш на нещо такова, предвиди дълга разходка за сладолед или нещо такова в последствие (само след като се увериш, че тя ще има достатъчно време)
 • Светлинно шоу / Нощта на музерите / Готина изложба / Всяко друго яко нещо навън, различно от стандартното. Прочети малко за събитието, организаторите, мястото, контекста.

Ако все пак я заведеш на вечеря, фокусирайте се не е върху това колко е скъпо заведението, а примерно върху конкретно ястие (най-магическият стек в града) или върху гледката (да кажем, залез на покрива на Tavan или нощен поглед отвисоко над София в The View). Последната ми среща в супер-скъп ресторант беше с цел майтап. Отидохме с намерението да си поръчаме най-смешно звучащото ястие в менюто (ето ти чудесна тема на срещата). Едно патешко магре с гъбен дюксел и конфит от малини по-късно, и след като 2 часа се бъзикахме с префърцунената храна и обстановка, минахме да хапнем по нещо нормално. И аз, и тя все още помним тази вечеря.

Изобщо, аз избягвам стандартните срещи, стандартните места, стандартните разговори. Целта ми е вечерта да е преживяване сама по себе си – колкото повече глупости ви се случат, толкова повече общи теми за разговор ще имате занапред. Дори да не се получи помежду ви, ще имаш готин спомен с готино момиче. Такива по-нестандартни срещи изваждат от човека отсреща игривата му и забавна страна и почти няма шанс да не се забавлявате. А ако звездите се подредят добре, тези споделени моменти ще ти помогнат да стоиш далече от омразния friendzone.

––––-

P.S. Идеите стават и за човек във връзка. Понякога дори са по-нужни там, защото след време спираме да се стараем, а романтиката и сексуалната енергия помежду ви падат. Заведи гаджето си и ти гарантирам, още същата вечер ще усетиш разликата. Ако ме разбир’ш.

Ако тeзи две идеи за първата среща са ти допаднали, ето още двечки.

* Статията е актуализирана след ключовата намеса на Савин Мирков, който добре ми обърна внимание на някои сериозни грешки и потенциално подвеждащи моменти в съдържанието. Големи благодарности, Саво!

Успех и пиши как е минала вашата специална вечер,

J.

11 comments

 1. Ник says:

  Винаги е добре да си различен и да поемаш инициативата. Това е гаранция, че ще се отличиш от останалите и ако срещу теб е точния човек шансовете за добра среща са налице.

 2. Innah K. says:

  И женската половина на човечеството имаме работа, семейство, приятели и хобита ;)
  (Някои заблудени индивиди гледат и Европейското, предполагам, хаха)
  Много добре си го казал това с воденето на парада. И най-оправната мацка обича да се погрижат за нея и да може да се почувства… ами, като момиче :) Хареса ми и как си го написал, не беше твърде мъжкарски и биещо се в гърдите, феминистичните ми гласчета не се обадиха :D

  • J. says:

   Благодаря ти, Инче!

   Неслучайно не звучи дискриминиращо – с J.Griffin имам амбиция да направя мъжете у нас по-внимателни, уверрени и галантни. Когато момичето се чувства обичано и сигурно, ВСЯКА връзка е много по-хармонична. Имаме какво да учим мъжете (аз включително), но такива статийки са едно добро начало. Дано достигнат до повече момчета.

   Слънчев ден,
   J.

 3. Таня says:

  На първата ни среща мъжът ми ме заведе на разходка в Борисовата… трябваше май да е на Витоша, но не стигнахме до там. Разхождахме се и си говорихме с часове :) На втората среща… гледахме филм и станахме гаджета :D

  • J. says:

   Здравей, Ванка!

   Да ти призная, отдавна не съм бил на 10 :)

   Но тези съвети се опират на скромните ми познания по човешка психология и на желанието на всеки да се чувства специален и да се забавлява (както ние, така и момичетата). Затова съм склонен да вярвам, че помагат и на младежите като теб :)

   Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *