Начало » 5 идеи какво да й подариш за Св. Валентин

5 идеи какво да й подариш за Св. Валентин

Св. Валентин не ми е най-любимият празник на света. Твърде комерсиален и туристически. Освен това блъсканицата не е за подценяване. Всички навсякъде се целуват и се държат за ръка. Ние с г-ца Грифин примерно го празнуваме един ден преди или след това, за да избегнем цялата орда влюбени двойки, които са окупирали де-що има ресторант в София и държат да знаем, че се обичат.

Но както всеки празник, Св. Валентин и той е празник. А празниците са чудесен повод да прекараш време насаме с една специална жена и това само по себе си го прави важен. Единствената уловка е традицията да си разменяте нещо за подарък. Която също не е лоша, стига ти да си от получаващата страна на транзакцията.

Сещаш се обаче, че и тя ще очаква нещо от теб. Тъй като с този блог се опитвам да съм ти полезен във всички мъжки неволи и изпитания, реших да направя един кратък списък с идеи какво можеш да й подариш за Св. Валентин тази година.

Ако с любимата предпочитате да си разменяте по нещо малко за спомен, тук ще намериш 5 чудесни идеи, които отговарят на няколко важни критерия:

 • HANDMADE, за да е нещо лично и уникално
 • БЪЛГАРСКИ, за да подкрепим няколко страхотни български марки и дизайнери, които водят неравностойна битка с масовите рекламни бюджети на масовите марки
 • ОРИГИНАЛНИ, за да не залиташ и ти като всички други мъже по шоколадови сърца, балони-сърца и др. сърца.
 • НЕ ТВЪРДЕ СКЪПИ, за да не се налага да чупиш касичката
 • ОНЛАЙН ПОРЪЧКА, за да не обикаляш по магазините

С две думи, не й купувай шал от H&M за Св. Валентин – вземи й нещо специално. Ето ти алтернативи:

 

1. Колие или брошка от Точка Спот

Като чуеш брошка, не си представяй от кехлибарените реликви на баба си. Всъщност, не бях виждал рисунки и аксесоари като нейните. Точка е страхотно талантлив графичен дизайнер. Тя е ко-създател (съ-създател звучеше като заекване) на Sofia Monsters, които не може да не си виждал из нета. Всяко нейно бижу е различно, а всяка серия се прави веднъж и повече не се повтаря.  Всичко, което Точка прави, е много цветно, супер интересно и доста чудато. Изобщо, привлича вниманието.

Цени: 10-35 лв

Поръчка онлайн: Facebooklaika.bg

 

2. Аксесоар от Крепеж

Диa от Krepej прави женски аксесоари и бижута (гривни, обеци, пръстени, колиета, дори чанти) от строителни материали и елементи. How cool is that? Бижутата идват в метален кен от боя с логото на марката, изобщо преживяването е измислено до последния детайл. Ще я зарадваш – малко жени имат подобни аксесоари. Да не кажа, че малко са виждали такива.

Цени: 20-45 лв

Поръчка онлайнFacebook, krepej.me

 

3. Шал от Артелие

Още е зима, рано е да вадиш банските. И докато е зима, си има нужда от шалове, ръкавици, шапки. Ели от Артелие прави готини женски шалове, различни от това, което ще намериш по магазините. Много от тях са от типа snoob / infinity, които са свързани в двата края. Тя ще се изкефи на моден аксесоар, който може да ползва постоянно.

Цени: 30-40 лв

Поръчка онлайн: Facebook, artelie.com

 

4.  Бельо от Бети Хендмейдс

Бети Хендмейдс е една от първите у нас хендмейд марки за женско бельо и като казвам хендмейд, разбирай всичко от шиенето на ръка до ръчното рисуване. Доста красиво и лично за подарък. Наскоро дори имаха колаборация с Брадабрат. Ако ти е трудно да уцелиш размера й (дано не ти е трудно), пиши си с Бети – тя ще съдейства. Подарък и за теб, като се замислиш :)

Цени: 25-30 лв

Поръчка онлайн: Facebook, Etsy

 

5. Нещо плюшено от Милене

Жените обичат плющени неща. Както и много мъже, които просто не си признават(-м?). Но не от ония китайски мечки със сърцата от подлеза. Има автори като Milene, които правят всякакви хендмейд плюшени (и не само) същества – то не са мечки, таралежи, облаци, зайци, чудовища. Всичките са страхотни, а повечето са мънички и тя ще може да ги носи върху дрехата си, на чантата, като ключодържател – така постоянно ще се подсеща за теб.

Цени: 10-25 лв

Поръчка онлайн: Facebook

 

БОНУС ИДЕЯ:

Ако е по-практичен типаж, винаги можеш да й вземеш и холдъри за кабели и слушалки на J.Griffin. Цветните модели бяха посвършили, но отново имаме налични. Само ми пиши във Facebook или на j@j-griffin.com

…..

Това са, вече имаш достатъчно опции за оригинален подарък. Ако пък искаш изненадата ти да е нещо, което можете да споделите или преживеете заедно, ще пиша повече в следващата статия.

* Знам, че не се пише „Какво да Й подариш“, но ударенето и го няма на модерната ми клавиатура

2 comments

 1. Веселин says:

  Стига J. От всички неща, които си пуснал като предложения само artatelie.com предлагат нещо подходящо. Другите са… Дори откачената ми колежка, която има ектравагантен вкус към аксесоари не ги хареса :D

  • J. says:

   Здрасти, Веско :)

   Колкото хора, толкова предпочитания – аз бих взел и съм взимал повечето от тях. Явно не са за твоя вкус. Досега няколко жени писаха, че биха се изкефили да получат всеки от подаръците.

   Ще се радвам да предложиш алтернативи, иначе не помагаме на тези, които са на твое мнение :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *