Начало » за мен

Аз кой съм? 

Казвам се Димитър. Джей (J.) e съкратено от прякора в офиса. (10x, Вени :) Аз съм този тип горе.  През деня съм бранд мениджър и копирайтър, а вечер пиша за стил и самочувствие и правя мъжки аксесоари.  Не съм моден гуру, а просто мъж, който чете много и обръща внимание как се облича. Отне ми доста време и работа да развия собствен стил и тук споделям наученото, за да спестя време и усилия на теб.

Какво е J.Griffin?

J.Griffin e първият български блог за мъжки стил и самочувствие. Но блог не е точната дума. Идеята на J.Griffin е да приюти на едно място, НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, цялата важна информация за мъжкия стил, самочувствие и ежедневие. Нищо излишно, само най-важното.

Мода и стил синоними ли са?

Радвам се, че попита. Не са. Затова и J.Griffin не е просто моден блог. Аз предпочитам думата стил, защото стилът включва 3 важни компонента:

 • Облекло (мода)
 • Държание (социални умения)
 • Самоувереност (самооценка и самочувствие)

Самоувереността е най-важна, но не можеш и без другите две. Този блог обаче има за цел да ти помага и с трите, за да те направи истински джентълмен. А един истински джентълмен може да впечатли всяка жена, да затвори всяка сделка, да спечели вниманието на всекиго.

Защо поддържам блог за мъжки стил и самочувствие?

Външният вид е важна тема, по която няма достатъчно информация на български. Мъжете сме пренебрегнати откъм модни съвети и продукти – а после искат да изглеждаме като излезли от Бандата на Оушън. Искам да има едно място, където и ние можем да поговорим за стил и за това какво ни прави по-добри мъже.

А стилът се учи, както можеш да научиш чужд език. Аз съм доказателството – някой ден ще ти покажа как се обличах, преди да започна да чета и да се интересувам повече от мода  :)

С  мистерията около това какво прави един мъж успешен и привлекателен. Защото НЕ е трудно да се обличаш добре, нито да бъдеш по-самоуверен. Всеки мъж може да изглежда и да се чувства страхотно, стига да изгради солидно модно и социално IQ. Все едно строиш къща – ако положиш здрава основа, лесно ще вдигнеш колкото искаш „нива“ нагоре.

Какво печелиш ти?

 • Идеи за собствения си гардероб
 • Вдъхновение изпробваш нещо различно
 • Мотивация да не спираш да се развиваш
 • Общност, с която да ги поговориш за стил
 • И най-важното – самочувствие, че изглеждаш страхотно!

Как се издържа блога?

J.Griffin Blog се издържа от J.GRIFFIN SHOP – първият специализиран магазин за мъжки аксесоари в България. Т.е.  с нещо красиво, стилно и полезно, а не от случайни реклами и спонсорирани постове, както повечето блогове. Всички аксесоари на сайта (без вратовръзките) са правени ръчно, от мен, от най-добрите материали, които съм намерил по цял свят. Кожата си внасям от Италия, кокоса от Филипините, камъните от Китай, копчетата от Тайланд и Португалия, инструментите от Япония.

Откъде се вдъхновявам аз?

Alpha M (най-популярният и забавен Fashion Youtuber, макар и комерсиален)

The Modest Man (класически стил + полезни стаии за по-ниските мъже)

Effortless Gent (готин блог, с лесни и разбираеми примери и визуализации)

I Am Galla (най-познатият Fashion Instagram-ър, с чудесни идеи за комбинации)

Oh Antonio (още яки идеи за комбинации и стилове)

Real Men Real Style (супер консервативен, чак ме дразни, но много постоянен и обяснява добре)

GQ (модната библия, тук винаги ще откриеш идеи за стила си и за губене на време:)

Ами, това е. Готов ли си да направиш впечатление?

4 comments

 1. Свилен Николов says:

  Здравей Димитър,

  Случайно видях твой харесан пост от Калоян Янкулов. Интервюто със Стопан. Аз споделям изцяло тази идеология, тъй като постоянството ( четох и поста за тайландеца ) единствения начин. От цялата работа извлякох 2 неща:
  “ Конкуренцията тук е повърхностна – всички искат от нищо-нещо, всички търкат билети от лотарията, за да забогатеят, всички се опитват с 2 дни брейнсторминг да разбият пазара. Такова мислене е толкова масово разпространено, че с 2-3 години правилна работа можеш да бъдеш истинска сензация, буквално във всяка сфера и начинание. Мисленето как да си полезен, а не как да облажиш, е това, което отличава занаятчията от обикновения тарикат.“
  Дълго време търсих дума с която да опиша повечето бизнес у нас и защо се провалят, а причината е, че са „повърхностни“.
  „Добрата работа действа като сложната лихва – всяка следваща промяна стъпва на предишната. Първите корекции са незначителни. На двадесет и шестата корекция обаче добиват вид. “
  „Ако се страхуваш да се отдадеш на нещо, което ти е интересно, защото ще отнеме време и усилия, имай предвид, че то времето ще си мине така или иначе. След две години ще е 2019 и с твоя голям проект, и без него. Но ако го започнеш днес, след 2 години ще е на 2 години“

  Мисля това ще ти хареса:
  https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2013/feb/23/change-life-helsinki-bus-station-theory

  Също искам да питам за препоръчаната от теб книга на Кал Нюпорт и дали в нея се говори за тези неща?

  Също да те уведомя, че цитатите влизат в златния фонд на SmeloNapred.com
  на http://smelonapred.com/madrosti

  • J. says:

   Благодаря ти, Свилене! Много се радвам, че думите ми са те докоснали – от сърце и опит са :) В книгата на Cal Newport се говори точно за това – как щастието и успехът в кариерата и бизнеса идват когато спреш да търсиш правилната работа (което е чисто Его) и започнеш да работиш по правилния начин (което е подхода на големите майстори във всеки занаят). Пиши ми на имейла в контакти, ако искаш да ти я пратя :)

   Благодаря ти и за статията, страхотна е! Чел съм я на сайта на James Clear и ми направи огромно впечатление. Stay on the fucking bus… Тогава още не работех правилно, но и тя повлия доста за това да започна.

 2. Любо says:

  Поздравления за добрия блог, редовно го чета, намирам много интересни и полезни съвети, без излишно голословие. Пожелавам на автора все повече вдъхновение, а за нас повече полезни и вдъхновяващи статии!

  • J. says:

   Благодаря ти много, Любо :) Много мило, че се отделил време да ме надъхаш. Да ти се връща вдъхновението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *