Начало » Приложение: Магическите 3 цвята

j.griffin image2

Приложение: Магическите 3 цвята

Както стана дума нашироко в един от предните постове, правилната комбинация на цветовете е ключова за добрия стил. Има едно златно правило, което ми е служило вярно много пъти: съчетанието от три основни цвята дава оптимален баланс. И понеже със снимки от нета е лесно, ето го и на практика:

Ползвал съм светло синьо, тъмно синьо и сиво:

small IMG_0038 small IMG_0064small IMG_0174

В допълнение прибегнах до две от позволените изключения (аксесоари в един цвят и тук-там бяло). За какво са ни правила, ако нямаше изключения…

small IMG_0236

small IMG_0149small IMG_0103

Фонът и той влияе на това как изглеждаш.Не, сериозно – ако си облечен в 7 различни цвята, шансът да изглеждаш добре на по-активен фон граничи с нулата. Три цвята обаче оставят място за нещо допълнително като тревата на долната снимка или червените чадъри на първата. Все пак, не живеем във вакуум..

small IMG_0298

Накратко, цветовете могат да извадят на показ по-добрите ти страни, но могат и да развалят впечатлението от един добър аутфит. Всичко зависи от комбинирането им.

 

сако, елек и риза: Zara

панталон: Esprit

кецове: Adidas (Factory Outlet, 64 лв)

колан: Bershka

гривна: J.Griffin

очила: RayBan

книга: Eric Ries – The Lean Startup (препоръчвам!)

 

В отделен пост ще се опитам да изведа максимално просто най-полезните съвети кои цветове с кои си отиват и защо. Мисля, че ще ти е полезен – това са правила, които важат, ако ще да си избираш пуловер, боя за стената или дамаска за дивана.

 

* Огромни благодарности на страхотната Теди от The Rainbow Photography (най-добрият детски фотограф в България), че помага с това общественополезно начинание!

4 comments

 1. Много се радвам да видя засилващо се мъжко присъствие в (fashion) блог пространството! Пожелавам ти много успех, верни читатели и и много вдъхновение, което да разпръскваш! Ще следя с интерс! :)

  П.П.: Чудесен аутфит, чорапите са един път! :)

  • J says:

   Мерси, Теди! Радвам се, че ти се е сторил интересен, въпреки че е мъжки блог. Ще се радвам да ти бъда полезен и за в бъдеще. P.S. и на мен са ми любимите чорапи.Р

   • Вдъхновението идва от различни места! Има какво да се научи от всяко едно нещо….пък и имам съпруг върху който мога да приложа това, което виждам при теб (стига да е съгласен де) :)

    • J says:

     :) Оценявам доверието и ще се радвам да обменяме идеи. И аз като теб не се ограничавам да търся на едно място вдъхновение. Subscribed to BeautyInMyLife.P

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *