Начало » Защо е важно винаги да изглеждаш добре

Защо е важно винаги да изглеждаш добре

Знаеш ли какво правят повечето супер-успешни хора, което ние с теб често пропускаме? Обличат се страхотно. Без компромиси, без изключения. Добре облечени – всеки ден, всеки път. Ако ще да отиват за вестник или да разхождат кучето.

Вчера направих компромис и просто сложих нещо удобно, за да се кача в планината. Хората, които не ме познаваха казаха „Моден блог, наистина?“ леко учудени, докато ме оглеждаха как съм претупал външния си вид.

Взех си поука. Dress to kill, no matter what. Ето защо:

1. Изпуснатите възможности

Не знаеш кого ще срещнеш. Не знаеш кой ще те види. Искаш или не, облеклото ти ще направи много първи впечатления, дори само да се разхождаш из парка. Можеш да изпуснеш уникална възможност да направиш добро впечатление, само защото си бил по-небрежен. Я си представи, че виждаш момичето на мечтите си… Искаш ли да я срещнеш в стар анцуг (изобщо в анцуг) и по чехли?

Кой от двамата искаш да бъдеш, когато попаднеш на Миранда Кър във Фантастико:

_1 pic

2. Самочувствието

Външният ти вид прави чудеса със самочувствието ти. Достатъчно е само да обръщаш внимание какво обличаш. Интересни неща се случват, когато знаеш, че изглеждаш като звезда. Стойката ти е по-изправена, усмивката ти е по-уверена. Чувстваш се по-спокойно сред хора. Знаеш, че можеш да Я заговориш, ако случайно Я срещнеш.

Ако не би искал някой да те види с дрехите, с които си облечен, не искаш и сам да се виждаш с тях. Просто ги разкарай. Самочувствието ти ще ти благодари.

3. Винаги има начин

На дискотека, на бал, на работа е по-лесно. Там се очаква от теб да изглеждаш прилично и повечето го правим. Но когато очакванията са по-ниски и средата е по-непретенциозна, лесно се правят компромиси.

Вкъщи: Кефи ли те как си облечен всеки път, когато минеш покрай огледалото? Би ли слязъл така до магазина? Ако готината съседка ти звънне да й помогнеш с дивана, би ли отворил така? ОК е да носиш удобни дрехи вкъщи – тениска + дънки или спортен панталон – стига да са красиви, качествени и добре комбинирани.

_3 pic

До магазина: Когато все пак отидеш до магазина (особено ако живееш над него) ще забележиш колко хора се разнасят в домашните си анцузи и раздърпаните си тениски. Правят ли ти добро впечатление? Не бъди един от тях.

С приятели: Момчетата ти се обаждат за по бира и ти слагаш първите къси панталони и тениска, която видиш. Да, ама вечерта се развива добре и отивате на бар, после на дискотека, а ти изглеждаш като денонощен водопроводчик. Шансът да си прецакаш доброто прекарване е сериозен.

Във фитнеса: Дали спортуваш навън или в залата, рискът да претупаш облеклото си е грандиозен. И без това се потиш и пръхтиш, какво значение има как изглеждаш? Ами има – първо, не си сам и второ, облеклото ти прави впечатление на много хора – от момичето на рецепция до шефа ти, който случайно си бил взел мезонет над същия фитнес. А най-хубавото е, че тук конкуренцията е минимална. Ако си облечен стилно дори във фитнеса, всички ще забележат. Най-добре заложи на нещо семпло в неутрални цветове (сиво, черно, тъмно синьо, бяло). Ето някои добри комбинации:

_2 pic

Накратко, не нужно винаги да си с костюм. Ясно е, че във фитнеса или на планина ще си с дрехи за спорт, но има значение какви. Ако в гардероба ни има само яки дрехи и знаеш как да ги комбинираш, можем да изглеждане чудно в 100% от случаите.

Моето правило е: Обличай се като човека, който мечтаеш да бъдеш. Не като човека, който се чувстваш в момента.

До скоро,

J.

6 comments

 1. Много интересна статия! Ще ми се обаче да не се съглася напълно.

  Хората са си го казали – по дрехите посрещат. И на мен ми се е случвало да съжаля, че не съм положил повече усилия преди да изляза :) От друга страна обаче ми се ще да има повече моменти, когато не ни се налага да се замисляме какво обличаме – да грабнеш нещо удобно и да бъдеш себе си. Този, който наистина си, а не на който се правиш.

  • J. says:

   Съгласен, тези моменти са най-сладки :)

   Мисля, че има и „златна среда“ – ако човек развие усет за хубави дрехи и как да ги комбинира, в един момент каквото и да грабне, ще изглежда добре. Без да го мисли много и да гони някакъв имидж.

 2. Irina Sushko says:

  Чудесна статия и много надъхваща! Май, май, познавам човека, който те накара да я напишеш ;) Наздраве и продължавай в същия дух!

  • J. says:

   :)))) Една номадка, много симпатична и много директна.. Гледай какъв е малък светът, щом и ти я познаваш..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *