Начало » 7 покупки, които правят едно момче мъж

7 покупки, които правят едно момче мъж

Има един газильон неща, за които един мъж може да си изхарчи парите. Нищо чудно, че три дни след заплата вече всичко е разпределено…

Има обаче няколко „покупки“, които показват повече от всичко останало, че си мъж на място. Да кажем, седем:

1 j.griffin first car

1) Първата ти кола

Кметът на Ню Йорк ако иска да се вози в метрото, но нищо не казва по-ясно, че вече си самостоятелен от това сам да си купиш автомобил. Онзи от вашите не се брои. И аз не вярвах, но чувството сам да си изкарал парите и да избереш возилото си няма база за сравнение. Сега с гордост можеш да качиш момчетата и да отпрашите към морето. Или готината стопаджийка (spoiler: по Околовръстното не са баш стопаджийки).

 

2 j.griffin mtm suit

2) Костюм по твоя мярка

Във всеки ценови клас има масови марки, които правят добри костюми. Разликата между добрият и излятият по теб костюм обаче е от земята до небето. Все едно сравняваш такъв от 100 и 1000 лв. Материята може да е сходна. Кройката може да е почти същата, но това че е шит за твоята структура и размери ще си личи от километри. Да си ушиеш костюм по мярка в България започва от 500-600 лв, при по-добрите марки клони към 1000. Ако още е рано, не насилвай нещата – ще усетиш кога моментът е дошъл.

 

3 j.griffin dinner parents

3) Да изведеш родителите си на вечеря

Няма по-хубаво чувство от това да можеш да се отблагодариш на хората, които са инвестирали в теб и са те подкрепяли, когато си имал нужда. За мен да изведа майка ми на вечеря с парите, които сам съм изкарал е десет пъти по-голям кеф от самото изкарване на парите. Ако не си го правил – препоръчвам ти го. В случай че с вашите се разбирате, ще ги накараш истински да се гордеят с теб. И със себе си, че са те отгледали. Ако пък не сте в идеални отношения, гарантирам ти, че ще стопите леда за един час.

 

4 j.griffin scotch

4) Бутилка истински скоч

Няма нужда да си голям експерт. Или дори да пиеш много. Но има моменти, които си плачат за по едно добро уиски в добра компания. Уискито няма да забележи, но компанията ще оцени. А онези джентълмени, които разбират, ще погледнат на теб с други очи. Както се казва, ако влезеш в стая с непознати и заговориш на унгарски може и никой да не те разбере. Освен ако в стаята няма и други унгарци.

 

5 j.griffin timepiece

5) Сериозен часовник

Тук нямам предвид да отидеш и да си вземеш Ролекс за $15 000, за да впечатлиш някого. Но идва един момент (пожелавам ти да е по-скоро), когато кариерата или бизнесът ти най-после започват да ти се отплащат за дългогодишните усилия. В този момент вече имаш самочувствието и средствата да си позволиш по-скъп марков часовник. Не за да те харесват повече хората, а за да ти напомня колко много си постигнал и преодолял. Сам. Заслужил си си правото да си вземеш Montblanc, Ulysse Nardin или Rolex, ако щеш. В моя случай Zenith.

 

6 j.griffin party

6) Излизане с тайфата за твоя сметка

В Русия имат една интересна традиция – младите богаташи излизат по скъпите барове и ресторанти в Моска и Санкт Петербург, пият и ядат като за последно и правят сметка по $2000-3000. Когато дойде време за плащане, вадят кредитните карти и оставят на сервитьорката да избере една от тях. „Печелившият“ плаща всичко. За добро или лошо, у нас май нямаме тази игра. Но ти пожелавам да можеш да изведеш цялата компания на заведение за твоя сметка, ей’ така – без повод и без да те засяга каква сметка сте направили.

 

7 j.griffin wine

7) Хубаво вино, когато отиваш на гости

Един джентълмен не отива на гости с празни ръце. Сериозно – отбий се до магазина. Домакините ще забележат. Да вземеш нещо демонстрира добър вкус и уважение към гостоприемството им. Тук идва и моментът с виното. След 8-10 лв и нагоре, цената не винаги гарантира по-добро качество. Затова ще се наложи да изпробваш няколко червени вина, плюс някое друго розе и бяло. Но спокойно – инвестицията ти ще се изплати. Повечето от жените, които биха привлекли погледа ти ще го оценят. Освен ако дамата не е от тези, които могат сами да си поръчат добър скоч. Тогава дръж здраво и не я изпускай от поглед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *