Начало » Аксесоари: Мъжката гривна

Аксесоари: Мъжката гривна

В предния пост стана дума, че няма по-елегантен и дискретен начин да направиш впечатление с облеклото си от това да добавиш стилен мъжки аксесоар. В тази връзка ще разгледам типовете мъжки аксесоари в отделни постове, за да имаш достатъчно богат арсенал от „скрити оръжия“, с които да омайваш дамите и да впечатляваш останалите джентълмени.

И с риск да те учудя, започваме с мъжките гривни. Да, правилно прочете – гривни. Мъжката гривна е супер стилен аксесоар, набеден за женски от неразбиращите и неуверените мъже. Но истинският джентълмен знае, че съвършенството е в баланса между аксесоарите и облеклото, а не в пищността и обема, както е при женските.

Ако все още не си затворил браузъра, поздравления. Имаш шанс да качиш едно ниво в стила си още тази седмица. Толкова малко мъже носят аксесоари, камо ли гривни, камо ли пък стилни, че успехът ти е в кърпа вързан.

Да видим сега кои са основните типове мъжки гривни:

1) КОЖЕНИ

 • ТЪНКИ

Сигурно вече си забелязал, че предпочитам да визуализирам, отколкото да говоря. Затова, ето ги:

j.griffin leather-16

leather 19

 • СРЕДНИ

 

 

За пример, ето два от любимите ми модели на J.Griffin Accessories – правени изцяло на ръка, на нивото на най-големите брандове по света, но български. Всички модели можеш да видиш на новия J.Griffin SHOP. Слагам и нея в средните, защото

 • ДЕБЕЛИ

Тук нещата са по-специфични. Освен ако не годиш „мачо“, Антонио Бандерас стил излъчване, не са за теб. Определено не са дискретни, но придават едно BAD BOY излъчване в свободното време. Особено ако свириш на китара. Или не дай си Боже, на валдхорна.

j.griffin leather-21

 

2) ОТ МЪНИСТА

Правят се от всякакви материали: кокос, камъни, дърво, стъкло, дори лава (вулканичен камък)

 • ТЪНКИ

 • СРЕДНИ

Важно е да не са прекалено дебели, защото ще изглеждат женски. Мъжката гривна трябва все пак да е дискретна. Зато избягвай и твърде лъскавите мъниста.

Ето и два от бестселърите на J.Griffin като пример:

 

3) ОТ ВРЪВ

 • ТЪНКИ

j.griffin thread 1

j.griffin thread 4

j.griffin thread 5

 • ДЕБЕЛИ

 

j.griffin thread 2

j.griffin thread 4   j.griffin thread 3

4) КОМБИНАЦИИ

Това са трите основни типа мъжки гривни. На този етап не са ти нужни и повече. Възможни са всякакви комбинации от тези елементи. Например повече от един материал вътре в самата гривна:

j.griffin combo 1

Или просто в носенето на повече от един тип (за предпочитане тънки) гривни:

combo 1 877-Skull-Mood_01

За финал, завършваме с няколко важни насоки.

КАК СЕ НОСИ МЪЖКА ГРИВНА:

 • За начало опитай с 1 по-дебела или 1-2 тънки, само на едната ръка
 • В последствие (и ако не носиш часовник), можеш да сложиш гривни и на двете ръце: една малко по-дебела на едната и 1-2 тънки на другата ръка. Аз ги нося така.
 • Винаги се опитвай да ги комбинираш цветово с нещо друго в облеклото ти (по възможност не в директно съседство). Достатъчно е цветът да присъства още някъде по теб.
 • Наблягай на матираните повърхности, вместо на лъскавите. Нито си жена, нито сврака.
 • Избягвай много златно и сребърно, както и женските цветове (тези, които не можеш да произнесеш: сьомга, фуксия, резида и wtf още)
 • След време можеш да пробваш гривна + часовник на една и съща ръка. За начало, пробвай с една, тънка гривна. После можеш да експериментираш и повече:

combo 4   

combo 2    combo 3

Засега толкова за гривните. Следи за още постове от серията за аксесоарите. Ще се радвам да споделиш впечатления от първата колекция гривни на J.Griffin Accessories. Гривната е любимият ми мъжки аксесоар и не спирам да се кефя, че имам възможността да правя такива сам, при това да ги нося не само аз!

Кой е твоят любим аксесоар?

J.

4 comments

 1. Ники says:

  Статията е хубава и доста полезна. Относно въпросът „Кой е твоят любим аксесоар?“, специално по отношение на гривните тази ми е най-любима:

  https://prnt.sc/iltel4

  • J. says:

   Мерси много, Ники. Радвам се, че ти е харесала, макар че скрийншота на любимия ти аксесоар не се отваря :(

   • Ники says:

    Не само, че ми харесва всичко написано, ами целият блог ще ми е нещо като Модна библия :) Тъй като съм взел решение за радикална промяна, на 360 градуса. Стига човек да чете внимателно и да вниква на 100% в това, което чете не му е нужен моден консултант.

    Относно скрийншота, може би сега ще се получи: http://prikachi.com/images/158/9278158a.png Да, нестандартна е, на някой може да му се стори кичозна или дори странна, но колкото хора, толкова вкусове (и мнения).

    Няма да е зле да има и статия за парфюмите, тъй като вероятно има доста мъже, които се интересуват и би им било полезно.

 2. J. says:

  Супер, много голям комплимент :) Ще помисля за статията за парфюмите!

  А гривната е готина и прави впечатление. Това е основната цел на аксесоарите, малко да разчупят стила ти и да те отличат от масовката. На мен ми харесва доста, макар че единсвеното важно условие е на теб да ти харесва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *