Начало » В ръцете на професионалиста

В ръцете на професионалиста

Миналата седмица в блога направихме първата по-интерактивна игра с читателите и един от вас спечели подстригване + оформяне на брада в Studio Scissors и възможността да тества в битка новия тример на Philips – Series 7000. И всичко това при един истински професионалист.

Тази кратка статия е несполучливият ми опит да пресъздам какъв кеф беше да организираме играта и да заснемем процеса.

 

ПОБЕДИТЕЛЯТ

Марсел Атанасов или Марс е на 23. Луд фен на киното и рок музиката, почитател на indie комиксите и военната история. Стилът му е много характерен, обрал по малко от пънка, рокерския и military.

Занимава се с финанси, учил в чужбина и гордо завърнал се у нас, защото тук е по-топло във всяко отношение. А брадата му вече е на 6-7 месеца.

Ето две снимки преди промяната:

j-griffin-beard-1

 

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

Philips Series 7000 имаше нелеката задача да докаже, че може да се справи дори с дълга и твърда брада като на Марсел, както и наистина да събере космите в движение, както гордо обещава.

Но първо, дизайнът… Много го обичам този дизайн.

j-milanoff-dabeard-2

Series 7000 се справи чудесно с най-прецизната и важна част от оформянето на брадата – хващането на всички стърчащи настрани косъмчета. Това даде спретнат вид и добър силует на брадата. Генерално погледнато, такова оформяне прави разликата между секси-клош и само секси.

j-milanoff-dabeard-4

Колкото до вакуума, косъмчетата бяха прилежно събрани в контейнера. Не че падащите косми са голям проблем във фризьорски салон, но въпросът е принципен… Утре с теб ще се опитаме да си оформим брадата вкъщи и не искаме всичко да стане в косми.

j-milanoff-dabeard-3

Със сигурност, в точната ръка на Лъчо и тримерът е по-точен, но щом аз се справих вкъщи, и ти ще се справиш.

 

STUDIO SCISSORS

Стигаме до неслучайната локация на това модно сражение. Неслучайна, защото питах теб и другите читатели в блога къде да оформям собствената си брада и 8 от 10 казаха „Запази си час за Studio Scissors. Ако успееш…“. Тази конспирация трябваше да се провери.

j-griffin-dabeard-5

Още на влизане в Scissors усещаш, че има нещо различно. Първо ти прави впечатление семплото обзавеждане – изчистено, приветливо, баш мъжко си. Два стола с по едно красиво огледало и едно шкафче отпред и няколко рафта с добре подредени фризьорски консумативи. После виждаш стелажа на Bradabrat и вече си сигурен, че си на правилното място.

След това Лъчо, собственикът и сърцето на Scissors, те посреща, предлага ти нещо за пиене и те слага на стола. Още тогава усещаш, че си в ръцете на професионалист. По моя инициатива разбирам, че точно се връща от Лондон, където е бил на workshop по фризьорство, за да развие още уменията си. Малко такива хора познавам и всички те са много успешни в бизнесите си.

j-griffin-dabeard-6

КАМЕРА. ЕКШЪН.

Може би си попадал на Влади Лаков в една от първите статии в J.Griffin. Същият този Влади сега е в още по-свои води – зад камерата. Успех да не се изкушиш да разгледаш Youtube канала му.

А сега те оставям да почувстваш сам атмосферата в Scissors и да видиш стилната трансформация на Марс:

 

РЕЗУЛТАТЪТ

Ако една снимка струва 1000 думи, тази долу струва поне 2200 и два златни зъба. Марс е готов за главна роля във филм на Тарантино:

j-griffin-beard-3

A ето и сравнението…

Браво, Лъчо! Браво, Scissors:

j-griffin-beard-2

DREAM TEAM

И накрая, тримата брадатковци. Аз не че много работа свърших, но да се снимам и аз.

j-griffin-dabeard-7

Всички страхотни снимки са дело на: Крис Кичев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *