Начало » Няколко идеи какво да носиш под пуловера

Няколко идеи какво да носиш под пуловера

След като миналата седмица си поговорихме как да избереш добър мъжки пуловер, логично идва въпросът какво да сложиш под него, така че да не отиде на кино добрата работа дотук.

Добре, минаваме директно на въпроса. Пуловер на голо не си е работа. Брат, сериозно – ама хайде да не те излагам. Ти си знаеш кой си. Наско. Най-малкото имаш достатъчно варианти за под пуловера:“

 

ОБЛО ДЕКОЛТЕ

Нормалното обло деколте на пуловера те ограничава до няколко опции с какво да го носиш отдолу:

1) С обикновена тениска

Да, но каква тениска? Не всяка става, иначе нямаше да има нужда от мен и J.Griffin. На първо място, важна е яката – трябва да е все още здрава и стегната. Ако си нахлузил някоя развлечена тениска, която ползваш за пижама, яката ще те издаде, дори да не сваляш пуловера.

Другото основно е цветът. Както винаги. Аман от тия цветове, нали? Да, ама не ги ли съчетаеш, ефектът се превръща в дефект. Ето два варианта:

  • Тениска в неутрален цвят: Светло/тъмносиво, черно, бяло, тъмносиньо. Контрастът по-добре да е по-малък. Бяла тениска например стои малко ярко на черен или тъмносин пуловер. По-добре някоя сива. А бялата можеш да сложиш със сив пуловер.

Изключение прави, когато тениската е разгащена и се вижда под пуловера – тогава контрастът е допустим, защото не присъства само на едно случайно място, а е планиран. На снимката долу контрастът не е голям, но и на черен пуловер щеше да отива:

  • Тениска в цвета на пуловера: Ако е червен, червена. Ако е зелен, зелена и т.н. Когато пуловерът ти е в няколко цвята или нюанса, цели се в преобладаващия или в най-забележимия цвят. Нюансът също трябва да е близък – и далтонист да си, електриково зеленото не е баш като тревисто зеленото.

2) С риза

Въпросът е с каква риза. И как да я носиш. Първо, трябва деколтето на пуловера да не е много широко, а яката на ризата да е по-стегната. Идеята да е да прибереш яката в пуловера. Иначе изглеждаш като хлапак, а острите триъгълни краища на яката се бият здраво с кръглото деколте. Можеш да сложиш и вратовръзка, но деколтето ще я закрива доста и идеята се губи.

Тук, за разлика от тениските, контрастът обикновено е добре дошъл. Яка в светлосиньо, светлолилава, розово, бяло, светлосиво стои добре на почти всеки цвят пуловер.

3) С дълбока шпиц тениска

Никак не съм фен на потниците, но слава богу има алтернатива – тениските с дълбок шпиц, които не се виждат под облото деколте на пуловера – хем изолират, хем не пречат. Само се увери, че тениската не се вижда.

 

ШПИЦ ДЕКОЛТЕ

Както и при облото деколте, шпицът изглежда по-добре, когато е по-плитък. Понадолу ще видиш какво имам предвид. А ето и с какво да носиш пуловер с шпиц деколте:

1) С тениска

Тениската под пуловер с шпиц-деколте не е върхът на естетиката, но все пак е прието. Пък и зимата си загинал без пуловер, а не може всеки ден да си с риза.

Разбира се, важат същите правила от горе. Самата тениска не трябва да е развлачена. Цветът й трябва или присъства още някъде в облеклото ти (по възможност в пуловера) или да е неутрален, без да създава голям контраст.

Клайв Оуен вляво леко е поразвалил впечатлението от перфектния си костюм с прекалено светлата тениска. Ако имаше бяла джобна кърпичка обаче или часовник с бял циферблат, щеше да е друго.

И едно важно допълнение – не изглежда добре, ако се вижда много от нея под шпиц пуловера (сравни отново двата примера отгоре). Което по ирония зависи от пуловера, а не от тениската, затова когато купуваш пуловер с V-образно деколте, гледай да е плитко.

2) С риза

Ето и най-стилната от всички комбинации: Шпиц пуловер + светла риза с прибрана яка.

Тук вече риза + вратовръзка стои страхотно. По-официално е, но ако си на бизнес среща, сватба или работиш в по-официална офис среда, това ти носи бонус точки за стил. Както при тениските, деколтето на пуловера е добре да е плитко, за да разкрива само яката на ризата:

Цветове: Светлите ризи отново са чудесен избор за почти всеки цвят пуловер. С тъмните трябва да внимаваш – прегледай колелото на цветовете, за да си сигурен, че си отиват.

Яка: Ако яката е стегната, можеш да я носиш и извън деколтето, но с яката вътре е най-елегантно. Ако е разтворена или стърчи несиметрично, задължително я дръж прибрана.

3) С дълбока шпиц тениска

Тениската с дълбоко шпиц-деколте не се забелязва под пуловера, все едно я няма. Не е любимият ми вариант, но има мъже с добър вкус, които обичат да ходят така. Причината е, че подчертава едно от мъжките оръжия: солидните гръдни мускули. Разбира се, трудно се подчертава нещо, която го нямаш, както в моя случай.

Стига толкова за пуловерите засега. Крий се на топло, че навън е -20.

P.S. Пуловерите в Lee Cooper в момента имат големи намаления, а са много готини като цветове и качество. Хвърли им око в по-големите молове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *