Начало » Два нелогични съвета за убийствена първа среща (1)

Два нелогични съвета за убийствена първа среща (1)

Да си мъж не е лесно. Работа, семсейство, приятели, хобита. Идва и Световно… Абе, хиляди отговорности. А едно от най-отговорните неща е работата ни на нежния фронт. Например, имаш среща със страхотно момиче и искаш да направиш убийствено впечатление. Доста често ме питат какво правя, за да впечатля момичето срещу мен и понеже не съм по баналностите, съветите ми и те винаги са малко по-особени. За сметка на това вършат работа:

j.griffin date 1 condifent

1. ПОКАЖИ Ѝ, ЧЕ Е В ДОБРИ РЪЦЕ

Ако ти си я поканил на среща, а не тя теб (дай Боже по-често да ти се случва), вече си поел инициативата. Не е моментът да ѝ прехвърляш топката от любезност или несигурност.

– Къде искаш да отидем?

– Какво ти се яде?

– Ходи ли ти се на концерта?

Избий си такива въпроси от главата. Ти си я поканил, затова ти решаваш къде ще отидете и какво ще правите. Внимавай, защото някои момичета обичат да водят парада. Ако изглеждаш несигурен и колеблив, много бързо ще яхнат коня и ще те карат да тичаш след него.

А знаеш ли кое обичат още повече? ТИ да водиш парада. Да се чувстват спокойни и сигурни в твоята компания. Да знаят, че имаш план и заедно ще си прекарате страхотно. Да не се налага да организират и да планират, веднъж поне. Да могат да се доверят на някого и той да оправдае високите им очаквания.

За целта поеми здраво отговорността за тази среща и ѝ покажи, че не ти липсват идеи. Ето един примерен план:

 • Реши къде ще я водиш. Най-добре да е изненада, но трябва предварително да си сигурен, че имате резервация, защото тя ще те пита какво да облече.
 • Винаги имай две алтернативи съвсем наблизо, в случай, че не ѝ хареса или нещо се обърка. Все пак, и двамата трябва да си прекарате добре. Помисли и за готино място с десерти, в случай че срещата върви добре и искате да прекарате още малко време заедно.
 • Създай очакване за срещата. Кажи ѝ, че ще я заведеш на едно специално място. Питай я сам какво мисли да облече вечерта. Пошегувай се, че такава програма си ѝ подготвил, че ще има да те черпи сладоледи. Кажи й да не обядва стабилно, защото вечерята ще е един път. Настрой я за уникално прекарване и надмини очакванията ѝ… Не е сложно, всичко е в предварителната подготовка.

j.griffin date 1 expensive dinner

2. СКЪПИТЕ ВЕЧЕРИ СА ИЗТЪРКАНИ

Всеки орангутан с пари ще я заведе на скъп ресторант. Дори да можеш да си го позволиш, това е един от най-предвидимите ти варианти. Кой е казал, че трябва изобщо да е вечеря в ресторант? Ето няколко алтернативи:

 • Концерт (навън или в някой готин клуб – направи проучване какво има вечерта, какво слуша тя, какво ще е времето…)
 • Събитие (лекция, презентация, представяне на нова книга, каквото и да е)
 • Дегустация (на вино, храна, десерти)
 • Театър (нормален или импро, а защо не вие самите да участвате в импрото)
 • Светлинно шоу / Нощта на музеите / Всяко друго яко нещо навън, различно от стандартното
 • Някой хълм над града (за да гледате как светлините на сити-то светват в краката ви)

Или ако все пак е вечеря, фокусирайте се не е върху това колко е скъпо заведението, а примерно върху конкретно ястие (най-магическият стек в града) или върху гледката (да кажем, залез на покрива на Tavan или нощен поглед отвисоко над София в The View). Последната ми среща в супер-скъп ресторант беше планирана с цел майтап. Отидохме с намерението да си поръчаме най-смешно звучащото ястие в менюто (ето ти чудесна тема на срещата). Едно патешко магре с гъбен дюксел и конфит от малини по-късно, и след като 2 часа се бъзикахме с обстановката и префърцунената храна, минахме да хапнем по нещо нормално. И аз, и тя все още помним тази вечеря.

Изобщо, аз категорично избягвам стандартните срещи, стандартните места, стандартните разговори. Целта ми е вечерта да е преживяване сама по себе си – колкото повече глупости ви се случат, толкова повече общи теми за разговор ще имате занапред. А тези споделени моменти ти помагат да стоиш далече от омразния friendzone.

––––-

P.S. Не пренебрегвай тези съвети, ако в момента имаш връзка. Приложи ги на гаджето си и ти гарантирам – вечер ще усетиш разликата, ако ме разбир’ш.

Ако тази статия ти е дала готини идеи за първа среща, какво ще кажеш за още 3 такива:) За да не пропуснеш следващите, абонирай се за бюлетина на J.Griffin, който би трябвало така или иначе да ти изскача след всяка статия, ако плъгина ми работи.

Успех и пиши как е минала вашата специална вечер,

J.

11 comments

 1. Ник says:

  Винаги е добре да си различен и да поемаш инициативата. Това е гаранция, че ще се отличиш от останалите и ако срещу теб е точния човек шансовете за добра среща са налице.

 2. Innah K. says:

  И женската половина на човечеството имаме работа, семейство, приятели и хобита ;)
  (Някои заблудени индивиди гледат и Европейското, предполагам, хаха)
  Много добре си го казал това с воденето на парада. И най-оправната мацка обича да се погрижат за нея и да може да се почувства… ами, като момиче :) Хареса ми и как си го написал, не беше твърде мъжкарски и биещо се в гърдите, феминистичните ми гласчета не се обадиха :D

  • J.
   J. says:

   Благодаря ти, Инче!

   Неслучайно не звучи дискриминиращо – с J.Griffin имам амбиция да направя мъжете у нас по-внимателни, уверрени и галантни. Когато момичето се чувства обичано и сигурно, ВСЯКА връзка е много по-хармонична. Имаме какво да учим мъжете (аз включително), но такива статийки са едно добро начало. Дано достигнат до повече момчета.

   Слънчев ден,
   J.

 3. Таня says:

  На първата ни среща мъжът ми ме заведе на разходка в Борисовата… трябваше май да е на Витоша, но не стигнахме до там. Разхождахме се и си говорихме с часове :) На втората среща… гледахме филм и станахме гаджета :D

  • J.
   J. says:

   Здравей, Ванка!

   Да ти призная, отдавна не съм бил на 10 :)

   Но тези съвети се опират на скромните ми познания по човешка психология и на желанието на всеки да се чувства специален и да се забавлява (както ние, така и момичетата). Затова съм склонен да вярвам, че помагат и на младежите като теб :)

   Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *