Начало » Грешки в обличането – част 1

Грешки в обличането – част 1

Като всеки човек, който се развива, съм минал през доста грешки в начина, по който се обличам. С времето се учех да ги избягвам. Някои от тях обаче са често срещани, струва си да отбележим поне три от тях:

1. Връхните дрехи, които не са по мярка.

Мъжете често не уцелваме размера на горните си дрехи. Рядко са ни твърде малки, обикновено са по-широки от необходимото. Лесно е да направим тази грешка, като мислим, че по-широкото е и по-удобно.

Номерът е следващият път да пробваш един номер по-малък. Струва си поне за експеримента. Има шанс да те учуди колко добре ти стои. Ако ти стяга и стои зле, най-лесно е да се върнеш на стария размер.

При сако, костюм, яке – имаш още една опция. Дрехите в магазина не са правени специално за теб, затова може да ги погледне шивач. Той ще го втали точно по твой размер, за да изглеждаш като звезда.

_ups

2. Мръсните обувки

Ако работим на строителната площадка, е нормално работните ни обувки да са мръсни. Но иначе нямаме оправдание да не положим минималните усилия, за да ги приведем във вид. Когато отиваме на среща с приятели, или с гадже, или просто на работа, обувките ни трябва да са чисти и спретнати.

Почистването е най-важно за кожените обувки. Малко вакса (може и безцветна) и един парцал +/- четка за обувки с по-мек косъм и са като нови. Звучи трудно, но отнема само 2 минути.

_shoes

Кецовете също не са загубена кауза – просто ги избърши с влажен парцал. Ако видимият ръб на подметката е светъл, ще се цапа доста лесно. Но можеш периодично да го чистиш с някакъв препарат и стара четка за зъби. Само покрий самата материя нагоре, за да я предпазиш от препарата!

3. Неправилната дължина на панталоните

Тук имаме свободата да направим не една, а две грешки – да носим панталоните прекалено къси или прекалено дълги. И в двата случая стои нехармонично и може да развали доброто впечатление от иначе добрия ти стил.

Панталоните могат да правят една-две гънки, но не трябва да губят съвсем правата си линия. Казват, че това е оптималната дължина:

_pants

 

Не се безпокой, ако страхотният панталон в магазина ти е малко по-дълъг. Занеси го на шивач за 8-10 лв, като запазиш оригиналния шев. Така няма да си личи, че си ги скъсявал изобщо.

Ако е прекалено къс обаче, не го взимай. Начинът да си сигурен е да седнеш с него и да видиш докъде се качват крачолите. Ако е над стандартния размер мъжки чорапи, кракът ти ще се вижда и е по-добре да потърсиш по-дълъг панталон.

P.S. Трендът казва, че е допустимо да се вижда кракът ти, ако си без чорапи. Има и чорапи, които покриват само стъпалото, пръстите и петите, за да не се виждат, но не съм ги срещал в България. Ако този стил те кефи, изпробвай го. При него обувките обаче са на фокус – трябва да са по-елегантни, стилни и идеално чисти. Имай предвид, че е по-неформален, въпреки костюмите на снимката.

short shoes

4 comments

  1. I. N. says:

    Относно послеписа… Невидими мъжки чорапи се продават от доста време. В моловете също вече ги има, на „Илиянци“ от по-рано. :) Освен това навитите или скъсени панталони съвсем не е задължително да се носят с гол глезен. Даже дългите цветни чорапи са възможност да се покаже още стил. :)
    Поздрави! Блогчето ти е хубаво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *