Начало » Грешки в обличането – част 2

Грешки в обличането – част 2

Тънкостите в мъжкото облекло не са безкрайно много, нито са ядрена физика. Но си струва да ги знаем, защото ни помагат да избягваме някои често срещани грешки. Освен трите грешки, за които вече говорихме, има още няколко, заслужаващи внимание:

4. Неправилният колан

Коланът е може би най-важният мъжки аксесоар по две причини: дава завършеност на облеклото и държи панталоните на място. Нито една от двете не е за подценяване. И докато сам ще се сетиш за колан, когато дънките ти падат, рискът да не сложиш правилния колан е по-голям.

Коланът и обувките трябва да си отиват. Когато например искаш да си стилен в офиса или на среща, кожените обувки са верен съюзник. Те обаче са малко по-официални, затова:

Правило #1: Официален колан + официални обувки, небрежен колан с по-небрежни обувки. Не е лошо да имаш поне един от двата вида.

Правило #2: Коланът и обувките да съвпадат максимално близки като цвят, вид кожа и блясък.

Не винаги съвпадението ще е 100%, това е ясно. С черния колан е лесно, само гледаш блясъкът да е сходен – т.е. ако обувките ти са лъскави, и коланът да е такъв. Ако ще си избираш кафяв колан, най-добре отиди с обувките, за които го купуваш – по-спомен трудно ще го уцелиш.

Matching-belt-and-shoes.-Photo-taken-here.

5. Разгащената официална риза

Има два типа ризи с дълъг ръкав – официални и обикновени. Официалните са по-дълги и малко по-различно скроени (най-често са прави отдолу). По-дълги са, защото са направени да са по-удобни и стабилни за загащване. Проблемът е, че ако ги разгащиш, все едно си с рокля.

shirts

Ако не работиш в много формална среда, моят трик е следният: Купувам си само обикновени ризи. Гледам да не са много къси и мога да ги нося както загащени с панталон и кожени обувки, както и отвън над дънките.

6. Измачканите дрехи

Носенето на измачкани дрехи е много популярна грешка сред мъжете.

В България малко хора имаме сушилни, които по принцип изправят гънките.Щеш, не щеш, от време на време ще се наложи да хванеш ютия. Или да делегираш успешно на гаджето или друга жена, защото да си признаем – мъжете не сме особено сръчни с ютията.

Аз лично не обичам гладенето (кой мъж обича) и понякога пропускам дрехите, на които не им личи – дънки, някои тениски. Бельо и чорапи никога не съм си играл да гладя. Ризите обаче имат нужда от контакт първо-лице с ютията  – по-добре не обличай риза, ако нямаш 3 минути да я изгладиш.

 

13-dry-cleaning-and-ironing-1

 

До скоро,

J.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *