Начало » Мъжките къси панталони

Мъжките къси панталони

Мъжките къси панталони, a.k.a. шортите, са особено полезен елемент в мъжкия гардероб лятно време. Освен, че са проветриви, отиват на много типове горнищa: от тениска до риза с дълъг ръкав, дори с пуловер ?! (тук и аз се учудих)

pullover

Да, в шорти никога няма да изглеждаш официален, затова не стават за в офиса, но можеш да изглеждаш много стилен.

 

ДЪЛЖИНА

Късите панталони стоят добре, ако ги държиш над коляното. Ако ползваме скалата на братята американци в инчове, ето вариантите:

MenShorts

След читателска забележка: Последният вариант от 5″ дори вече идва къс. Тогава бедрата ти се виждат, което е спорно дизайнерско решение, макар да се среща.

Ако пък вече си ги купил и падат под коляното, няма проблем – просто пробвай да ги навиеш.

 

ШИРИНА

Другият ключов момент при избор на шорти е ширината. Кройката може много да промени силуета ти – от нея зависи дали ще изглеждаш строен или разпуснат. Затова аз предпочитам правата кройка, без излишно пространство и гънки. Ето разликата:

width

 

ДЖОБОВЕ

Джобовете са много удобно нещо, но е важно да не стърчат и да са по стандартните места. Т.е. Отпред: 2, Отзад: 2, Отстрани: 0 (нула).

pockets

 

ЦВЕТОВЕ

По начало по-тъмните цветове са по-универсални. Ако се чудиш какъв цвят да избереш, виж тук кои цветове си отиват и колко цвята да комбинираш.

J.

2 comments

 1. вик says:

  Вашият коментар е добър, но само по принцип, без да отчита най-главното на едни къси панталонки. Те се избират не само според това кой от многото стилове би отивал на всеки един отделно, но също така по предназначение – за какво ще ги използваме, при кои случаи ще ги носим и при кои не. В крайна сметка, ако се използват по предназначение, то те са подходящо избрани и ще Ви отиват в съответната среда обаче. Моят поглед позволява един по-конкретен и свободен начин за подбор без налага ограниченията на модата. А модата никога не е била добър съветник в дрехите и в каквото и да е. Защото виждате как робуването на временните моди води до носенетео им безразбоно без съобразяване с конкретното телосложение и пренебрегване също на предназначението на всяка конкретна дреха.

  Затова златното правило надживяло времената и прищявките на различни моделиери е носи това, което на теб лично ти отива без значение дали е на мода или не и носи дрехата съобразно нейното предназначение! Ако се ръководите от това златно правило никога няма да изглеждате загрозен както следването сляпо по модните крайности води до това, че мнозина изглеждат много неподходящо.

  • J. says:

   Благодаря ти за чудесния коментара!

   Съгласен съм с теб, защото един блог е само личното виждане на блогъра:)

   Не е меродавно за всеки, но е чудесно, когато ангажира някого да се замисли или да го обори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *