Начало » Как да избереш прическа според формата на лицето си

Как да избереш прическа според формата на лицето си

Мъжката прическа е един от най-важните „аксесоари“. Много от нас не осъзнават, че тя е в състояние коренно да промени външния ни вид и излъчването ни. Прическата може да ти придаде определен характер – на лошо момче, на луд учен, на местния пияница… Не всяка прическа обаче ше ти отива (сигурно си забелязал). Това каква форма на косата ще ти ходи доста зависи от формата на лицето ти. Ако имаш късмета лицето ти да е с овална форма, косата ти вероятно стои добре както и да я подкастриш. Във всички останали случаи, ще имаш нужда от малко напътствия като тези в графиката отдолу:

Уточнение: Графиката показва оптималната прическа според формата на лицето, не единствената възможна. Експериментирай. Няма нужда просто да ми се доверяваш.

Ако

j.griffin chart - hairstyle by face type

Ако не можеш да определиш формата на лицето си, има един добър принцип: Прическата трябва да допълва лицето ти, за да го прави по-симетрично. Ако лицето ти е късо, можеш да го издължиш с косата. Ако е твърде дълго, можеш да компенсираш с къса прическа. Ако е широко, нещо тясно отстрани ще компенсира. Ако е тясно, можеш да пробваш и по-обемна прическа.

Ето три от посочените прически, за да имаш с какво да отидеш при фризьора следващия месец. Или може би вече е време?

j.griffin hipster with part j.griffin short and tight j.griffin layered with bangs

И една последна:

TRUMP - just kidding

Шегувам се…

Американци, моля ви се. Дръжте се сериозно на изборите през януари.

Ами това е. Готов си за подвизи с новата си звездна прическа.

confidence

5 comments

 1. Mr. RS says:

  Жалко, няма гола глава :D Бих добавил, че има черепи, които заслужават да бъдат показани (да речем, че приемам моя като такъв), ако мога така да се изразя.

  • J. says:

   Прав си, пропуснал я… Благодаря, че отбеляза.

   Това е „прическа“ която отива на много хора. Особено ме кефи как стои с брада… Някой ден ще си пусна, но ако си 65 кг като мен не е най-добрата опция :)

   J.

   • Mr. RS says:

    66 кг съм, гола глава с брада. Но тъй като не съм особено висок тялото ми не е кльощаво (е, тренирам все пак, но не съм бабанка :) ). Но на кльощави хора определено не стои много добре. Всякаш главата е по-голяма от тялото когато има много брада :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *