Начало » Няколко съвета за ниски мъже

Няколко съвета за ниски мъже

Аз лично не съм висок и знам, че не всички дрехи отиват на един мъж с по-скромен ръст. Преди време попаднах на добър наръчник от един американски блогър – Брок от „The Modest Man“. Споделям с теб тези от съветите му, които ми се струват най-универсално приложими:

Избягвай широките дрехи

Широките дрехи те правят да изглеждаш по-малък, а също и по-млад, отколкото си. Все едно доизносваш дрехите на големия си брат.

Слим-фит е по-добър избор за ниския мъж, особено ако си слаб. Ако си едър, дрехите може и да не са толкова вталени, но гледай да нямат много излишен плат.

1 avoid baggy clothes

Носи по-тъмни цветове

Тъмните цветове имат вталяващ ефект на фигурата ти. Причината е, че редуцират контраста, който иначе привлича внимание към отделните части на тялото ти, вместо върху цялостния силует. Това важи на практика за всякакъв тип структура – не само за слаба.

2 wear darker colors

Опитай с по-монохромна комбинация

Колкото по-близки по цвят са горната и долната дреха, толкова по-издължен вид създават. Черен панталон с бяла тениска например поставя силен акцент къде свършват краката ти, които може да не са толкова дълги.

5 monochomatic

Не носи хоризонтални райета

Хоризонталните райета имат чудното свойство да те правят малко по-широк, но и по-нисък на външен вид. Вертикалното райе те издължава визуално, защото окото естествено следи линиите, които отиват нагоре.

3 avoid horizontal stripes

Пробвай да загащиш ризата си

Мъжките ризи стандартно идват малко дълги за мъже около и под 170 см. С повече търсене ще откриеш точната дължина, но за вече наличните ти ризи има един полезен трик: Ако загащиш ризата, ще разсееш впечатлението, че ти е голяма. Ако пък не си фен на този стил и предпочиташ да я носиш извадена, можеш да я скъсиш леко при шивач.

4 tucked in shirt

 

Носи по-дребни аксесоари

Големите аксесоари не правят визуална услуга на един по-нисък джентълмен. Прекалено големи очила, часовници, обувки или твърде дебела вратовръзка може да седят малко комично, ако си с по-скромен ръст.

7 smaller accessories

 

* Снимките са взети назаем от една статия на The Modest Man, който специализира в съвети именно за по-ниски мъже. Напоследък започна да се отклонява, но можеш да намериш много идеи сред старите му постове.

5 comments

  1. Yolo says:

    Излишни са тия работи, родителите навремето като са си правили кефа не са мислили, че са 170 … за мен просто трябва ниските хора да се избягват за да може като цяло да се раждат повече високи хора, аз съм си нисък 172 съм може и по малко и бих казал, че съм се зблъсквал с много трудности заради ниския си ръст, от проблеми с момичетата (не може всички ниски да сме дон Жуан-овци) до хора които са решили, че могат да се саморазправят по лесно с нисък човек(са по склонни) създавайки предпоставки да ти развалят деня или да ти създадат неудобството да им покажеш, че грешат , които биха могли да се избегнат ако ниските хора спрат да имат деца… както и да е, същото важи за бедните и тъпите… света е пренаселен отдавна..

    • J. says:

      Не трябва външните белези да определят един човек. Ти си страхотен, без значение дали си нисък или висок. Само делата ти те определят и ако си добър човек струваш повече от 10 лоши по-високи :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *