Начало » Как трябва да стои една мъжка тениска

Как трябва да стои една мъжка тениска

Днес ще си поговорим за тениските. Отново. Често ми се случва да говоря за тях напоследък, но няма как – първо е лято, второ всички носим тениски. Толкова си обичаме тениските, че ако утре Министерски съвет ги забрани с декрет, едни 40% от мъжкото население няма с какво да отидат на работа. Ако всичките ти съседи си изхвърлят тениските през балкона, пред блока ще стане море от некачествен памук и евтин полиестер.

В случай, че и ти си обичаш тениските, но се чудиш как да изглеждаш по-различно от всички останали в тях, прочети статията на този линк.

Има я и другата възможност – да не се чувстваш яко секси в тениските си, но да не можеш да обясниш защо. При това положение днешната статия ще ти бъде полезна. Причината на 80% се крие в размера и кройката на самата тениска. Останалите 20% са дизайна, цвета и материята, но за тях друг път.

В търсене на подходящи снимки за статията открих, че някой вече е написал перфектната статия по темата. Или поне снимките бяха страшни. Един от модни блогъри, които следя – Брок Макгоф – тъкмо беше писал в блога си THE MODEST MAN за тениските. Блогът определено си струва да му хвърлиш око. В крайна сметка, целта ми е да ти помогна да се чувстваш по-самоуверен и привлекателен в кожата и дрехите си. Всеки, който ми помага, е наш човек.

Сега да преминем към статията на The Modest Man. Засулгата за това, което ще видиш надолу, е изцяло на Брок. Текстът е мой, но важни са снимките и те са си негови. Единствено съм вкарал малко Photoshop магия, за да им се кефиш на майчин език.

Но да се върнем на въпроса… КАК Е РЕДНО ДА ТИ СТОИ ЕДНА ДОБРА ТЕНИСКА? Ами, ей така:

Да разгледаме обаче една по една различните части на тениската:

РАМЕНЕ

За да ти стои добре една тениска, шевовете на ръкавите ѝ трябва да стигат дотам, където започват извивките на раменете ти. Повече от това и ще ти е широка, по-малко и ще изглеждаш като ученичка.

РЪКАВИ

Минаваме на ръкавите. Идеалната дължина е тази, която разкрива бицепсите ти наполовина. Т.е. когато ръкавите стигат до средата между лакътя и мишницата. Ширината е още по-коварна, но има един трик – прищипи ръкава с два пръста и се увери, че остава не повече от 2-3 cm свободен плат.

ТОРС

Ред е на торса, a.k.a. аполонското ти телосложение. Много мъже държат всяка тяхна дреха да крещи, че вдигат 100 от лежанка и клякат с 200. Само че случвало ли ти се е някой някога да ти крещи каквото и да е, и рязко да ти стане симпатичен? Добрата тениска трябва дискретно да подчертава гръдните мускули, гърба и кръста ти, но не и да прилепва съвсем по тялото. Когато я хванеш отстрани с два пръста е нужно да има не повече от 5-6 cm резерва от всяка страна.

ДЪЛЖИНА

Последната ни спирка е дължината и тя е особено важна. Една хубава мъжкарска тениска стига до средата на ципа ти, т.е. на максимум 6-7 cm под ръба на панталона ти. Повече от това и ще изглеждаш смешно. Ако си мислиш, че на Крис Браун по-дългите тениски му стоят супер, имай предвид, че неговите стигат до средата на бедрата. Това е хип-хоп стил и е търсен ефект. И пак не е за всеки вкус.

P.S. качеството на памука на тениската на снимките си личи дори през монитора – стегната, изпъната, плътна. Страхотен материал и чудесна изработка. За съжаление памукът на 90% от масовите марки е голям fail и се надявам българския бизнес да се възползва от тази възможност. Аз ще помагам с всички сили. Започват да се появяват готини български брандове, чиято философия е да работят само със супер качествени суровини и платове, както правя аз с J.Griffin Accessories. Скоро ще ти разкажа за някои от тях. А ако ти имаш такъв бранд, пиши ми.

В близките седмици съм ти подготвил още много полезни статии – и модни, и на тема мъжка психология. Задава се и нова игра с феновете на аксесоарите :)

Ето и статията на The Modest Man, ако искаш да видиш оригиналните снимки и видеото на Брок: ЛИНК

До скоро,

Джей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *