Начало » Два нелогични съвета за убийствена първа среща (2)

Два нелогични съвета за убийствена първа среща (2)

Много от вас харесаха първата част на тази статия, затова продължаваме със съветите за ключовите и неизменно стресиращи първи срещи. Нещо, което ми направи голямо впечатление бяха многото позитивни женски коментари след първата част. Очевидно дамите биха искали да ходят на по-интересни срещи и мъжът с тях да знае какво прави.

Затова, ето още две нелогични идеи как да си прекараш страхотно на (първа) среща. daredevil

3. ДРЪЖ СЕ КАТО ДЕТЕ

Сигурно си чувал обратния съвет 12 000 пъти. Още от деца ни учат да не се държим като деца. Родителите и учителите ни нямат търпение да станем сериозни, даже по възможност скучни. Колкото по-малко дивотии правим, толкова по-спокойно ще си живеят те.

От тяхна гледна точка сигурно е чудесна идея, но потискането на играта (защото всяко забавление е форма на игра) трайно намалява креативността на детето. Един ден това дете вече е мъж, а преподаватели, приятели и шефове искат от него да е креативен и иновативен. Набутали са те насила в кутията, стъпват отгоре и после ти викат „Хайде сега, мисли out of the box“.

В романтичните отношения тези ограничения пораждат още повече напрежение. Освен да се чувства в безопасност и желана, всяко момиче иска и да се забавлява. Скромния ми опит показва, че за доста момичета това е лайт-мотивът. На този етап в отношенията ви тя иска да види дали си пасвате като характери и дали ще ѝ е интересно и забавно с теб. За целта и тя очаква от теб да проявиш креативност и оригиналност. С други думи, да не се държиш като всички останали.

Знаеш ли е каква е моята тайна? Да се държа като дете. Децата са забавни, естествени и любопитни. Тя правят точно обратното на това, което ги учат всички останали. Ето ти няколко идеи:

 • Ела на срещата със скейтборда. Облечен като за среща, но със скейт. Колко мъже ще посмеят да го направят?
 • Ако ти се танцува, хвани я на най-безумната песен и танцувайте заедно.
 • Когато видиш нещо интересно, спри и му обърни внимание. Из града ти има десетки откачени „изкуства“, готини безистени, хубави гледки.
 • Ако ви стане скучно, направи нещо неочаквано – примерно заговори снобарската двойка на съседната маса на развален френски и им искай огънче с жестове и мимики.
 • Ако някоя сграда ти се стори красива, опитайте да се влезете в нея. По-лесно е, отколкото си представяш. Звъниш на 12 звънци, казваш че идваш да отводниш мазетата и се качвате на покрива. Ако сте из центъра или в покрайнините, като нищо ще се окажете пред уникална (и романтична) гледка.
 • Предложи 2 лв на някой уличен музикант да изпробваш китарата му и се направи на Бон Джоуви.

Това са просто 6 случайни примера. Ти можеш да измислиш още 600.

Делата говорят по-силно от думите. Всички тези случайни прояви на вдетиняване ще ѝ покажат две неща:

1) Не ти липсва самоувереност: Не ти дреме кой какво си мисли за теб. А самочувствието е най-силният афродизиак за жените. И не случайно – самоувереният мъж знае какво иска, умее да излиза от напечени ситуации и не се страхува да защити дамата си, ако се наложи. Странно, но да се държиш като дете често помага да изглеждаш като мъж. Неуверените мъже дори не биха се опитали.

2) Покрай теб няма да скучае: Ако е красива и сладка (щом четеш J.Griffin, вероятно имаш вкус и за жените), постоянно я канят по срещи. От време на време тя се съгласява, но редовно се чуди къде ѝ е бил акълът. Омръзнало ѝ е от мъже, с които си мълчат и се гледат неловко. Затова някой леко откачен като теб е жив оазис в пустинята. Дори да не стане нищо между вас, времето ще си е струвало.

Като човек, който дълго време се бореше с притеснителност, моят трик е малко контраинтуитивен – да не мисля за нея. Опитвамн се да се забавлявам аз самият (не насила) и покрай мен тя също се забавлява. А ако намира хуморът ми за неуместен, просто не сме един за друг. Не искаш да се променяш, защото някой не те одобрява, нали?

P.S. Все пак, прави разлика между това да се забавляваш като дете и да се държиш като капризно хлапе. Вземи най-доброто от двата свята.

Woman making a striptease

4. НАПРАВИ Ѝ РАЗПИТ

Знам, знам. И аз това бих си помислил:) Но да оставим мръсното подсъзнание настрана (засега). Женската психика не е толкова различна от мъжката – на първо място сме хора. Всички искаме да се чувстваме уникални и обичаме онези, които искрено ни намират за такива. Дори момичетата, които влагат огромни усилия във външния си вид искат да знаят, че виждаш повече от външния им вид в тях.

И понеже на първа среща още не знаеш много за нея, възползвай се да се поинтересуваш. Няма да блеснеш, ако кажеш на красиво момиче, че е красиво. Тя знае, брат. От 13-годишна след нея тичат по десет момчета, предлагат ѝ да ѝ носят чантата, да ѝ пишат домашното и да ѝ разхождат кучето. И всички те го правят с едно и също не толкова благородно намерение (цитирам приятел).

Как да бъдеш различен? Как да я накараш да се почувства специална? Много просто – поинтересувай се от нея, отвъд външния ѝ вид. Аз лично я разпитвам нашироко за нещата, които са въпрос на личен вкус. Ето ти три:

 • Музиката: Кой е любимият ѝ стил. А защо? На кой концерт би искала да отиде? Или да се върне отново? А ако можеше довечера да е на концерт където и да е по света, къде би отишла?
 • Книгите: Какво чете в момента? Какво е чела последно? Коя е любимата ѝ детска книга? Чела ли я е скоро? Защо? Коя идея ѝ е направила впечатление наскоро в книга? Кой съвет е изпробвала сама?
 • Филмите: На кой филм се е смяла последно от сърце? Кой трейлър наистина я е спечелил? Кой е най-страшният филм, който е гледала? Кой е любимият й актьор? А кой е най-подценяваният според нея?

Ако тези въпроси ти се струват като small talk, помисли отново. Какво са музиката и книгите за един човек, ако не отражение на вътрешния му свят?

Всеки от отговорите ѝ ще ти каже много за нея и за това как се чувства. Ако например искаш да разбереш в какво емоционално състояние е в момента, питай я какво има в плейлиста ѝ днес – това ще ти каже достатъчно. Ако слуша Korn и Iron Maiden или е напрегната, или просто е по-дива в живота (и не само). Поне такъв е стереотипът, а стереотипите се раждат с причина.

Ако пък не можеш да си кажеш нищо с нея по никоя от трите теми, спокойно можеш да ѝ пожелаеш довиждане. Има си мъже и за този тип жени. Но ти, сър, не си от тях. Иначе нямаше да четеш J.Griffin. Колкото и да те е напънал хормона, и двамата знаем, че търсиш момиче с класа.

P.S. Тези трикове, както и тези в предишната статия, работят чудесно и при втора, трета и двеста и деветдесета среща. Тя винаги ще иска да чувства тръпка и да вижда предизвикателство срещу себе си.

3 comments

  • Боян says:

   Много смешна ситуация бяхме с бившата ми приятелка. Те заклета чалгаджийка, аз заклет рокаджия. В последствие почнахме яйо да се забавляваме и в дискотеки и ма рок концерти. Аз раздавам кючеци по-мазни и от на циганин, тя скача на рок концерт като поредната подивяла металка 🤣🤣. Пиша го за да знаете да не се плашите от различията. В крайна сметка се поражда повече разнообразие и за двама ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *