Начало » Бъди Джеймс Бонд, а не Остин Пауърс на абитуриентския бал

Бъди Джеймс Бонд, а не Остин Пауърс на абитуриентския бал

Днес ще потърсим отговор по един ключов въпрос в живота на всеки млад мъж – изборът на костюм за абитуриентския бал. За много мъже абитуриентският бал е първият и нерядко единствен повод на хоризонта да се „изтупаш“, както никога досега. Костюмът обаче не е просто дреха, която слагаш за една вечер на бала. Той символизира преходът ти от момче в мъж, а ти вече се чувстваш като мъж, нали? Сега остава и другите да се възприемат по този начин и костюмът е твоят най-добър съюзник. Важно е когато го облечеш да изглеждаш сериозен и стилен едновременно. С две думи, ще ти покажа как да изглеждаш като Джеймс Бонд на бала, вместо като Остин Пауърс:

ЗАЩО ПЪРВИЯТ КОСТЮМ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН

1) Първият ти костюм не просто ти дава възможност да бъдеш звездата на абитуриентския бал, но и луксът да имаш какво да облечеш за всеки официален повод години наред след бала. А официалните поводи (сватби, кръщенета, приеми, празненства, погребения) събират на едно място типа хора, които би искал да впечатлиш – шефове, богати хора, красиви момичета, известни личности, семейството на любимата ти и т.н.

2) Костюмът не е покупка, а инвестиция в стила и самочувствието ти, при това не само за бала. Именно затова си струва да извадиш 400-600 лв за покупката му. Но българите не сме заможна нация. Не можем да си позволим да си купуваме костюми през 2 месеца. Затова трябва да си сигурен, че първият ти костюм е универсален и вечен като стил.

3) Това е идеалния ти шанс да изпъкнеш сред съучениците ти. Повечето от тях ще сбъркат в избора си на костюм за абитуриентския бал. Те или не знаят какво прави един костюм стилен, или с костюма си търсят евтино внимание (оттам и всичките бели, оранжеви, цикламени и други лъскави костюми, на които ще се нагледаш тази година)

КАК ДА ИЗБЕРЕШ КОСТЮМ, С КОЙТО ДА БЪДЕШ ЗВЕЗДАТА НА БАЛА

1. Търси универсален цвят

Направо ме убива като видя абитуриентски костюм с отблясък като на локва бензин – откъдето и да го погледнеш, виждаш различен цвят от дъгата. Това е сигурен знак, че тъканта на костюма е с близък химичен състав до същия този бензин. Демек пластмаса. Пластмасата е петролен дериват. Но да не се отплесвам… Просто избягвай лъскавите материи и търси костюми от памук или вълна. Спокойно, вълната, от която се шият костюми е много фина и не боде.

А сега обратно на цветовете. Неутралните цветове са най-универсални. Неутрален цвят е такъв, който можеш да съчетаеш с всеки друг, без да се бият визуално. И който можеш да носиш по различни поводи, без да приличаш на клоун.

Неутралните цветове не излизат от мода – те са вечни. Неутрални са тъмносиньо, графитено, тъмно- и светлосиво, черно, бяло. В случая с костюмите бялото е мафиотско решение, но всеки от другите цветове ще ти свърши работа. Ето трите най-универсални варианта:

2. Бъди сигурен, че ти стои като на звезда

Размерът и кройката на костюма имат ключово значение за силуета му и съответно за твоя холивудски имидж. Трудно ще е да опиша достатъчно ясно всичко на думи, затова по-надолу ще откриеш визуализация на най-важните насоки в това отношение при избора на костюм.

Преди да платиш костюма, помисли и как ще се променя тялото ти в близките 10 години. Ако си 65 кг от 15 годишен (като мен например), шансът след 10 години още да си 65 кг. е значителен. Ако обаче през последната година си наедрял доста на ръст и килограми, предвиди малко резерва. Ако например размер 46 е шит като по теб, вземи си 48.

Ето и обещаната визуализация на златните правила за кройката на мъжкия костюм:

 

 

3. Вкарай цвят и характер с аксесоарите

Признавам, универсалните цветове са консервативни. Но твоя абитуриентски аутфит няма да бъде. За да бъдеш по-цветен, шантав и оригинален, поиграй си с цветовете на аксесоарите, не с този на костюма. Аксесоари има в каквито искаш цветове и десени – розови, ментови, жълти, на кактуси, коали и магарета, каквото ти хрумне. Скоро на J.Griffin Shop ще можеш да намериш такива. Ето няколко идеи какви аксесоари ще са ти необходими.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ:

Такива ще има всеки от съучениците ти, затова е важно твоите да са по-добри.

1 – Вратовръзка / папийонка (в цвят, отиващ на костюма ти)
2 – Колан (в цвят и от материал, отиващи на обувките)

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ:

Такива ще имат малко от останалите момчета, затова всеки от тях ще ти донесе бонус точки за стил

3 – Часовник (изчистен и стилен, не спортен, в цвета на колана и обувките, ако е кожен)
4 – Гривна (кожена, кокосова или от мъниста, в цвета на колана и обувките, ако е кожена)
5 – Джобна кърпичка (в цвета на вратовръзката или в друг цвят от аутфита ти + малко от цвета на вратовръзката)
6 – Готини чорапи (цветни на геометрични форми, но само във вече присъстващите в аутфита ти цветове)
7 – Игла за вратовръзка (в цвета на токата на колана)
8 – Игла за ревер (в цвят, присъстващ във вратовръзката)

В следващата статия ще си поговорим повече за аксесоарите за бала и ще визуализираме със снимки, но ето две примера за загрявка:

ОТКЪДЕ ДА КУПИШ ДОБЪР КОСТЮМ В БЪЛГАРИЯ

Има страхотни български марки, които шият стилни мъжки костюм – двете дивизии на Desizo Monni, Andrews, Black Market (които шият по твой размер и с избрани от теб платове). Zara също имат чудесни модели на добри цени.

БОНУС:

И двамата знаем, че има момиче (в класа ти или от випуска), което отдавна харесваш и искаш да спечелиш. Абитуриентския бал е твоят звезден момент – не само, че ще изглеждаш като британски агент под прикритие, но и тя самата ще е положила огромни усилия, за да е красива и ще се надява някой да забележи. Просто й кажи „Много си красива тази вечер“, целуни по бузата и я остави с приятелките й. До края на вечерта ще е твоя, трябва само да я заговориш отново по-късно.

* Тази статия е вдъхновена от моите приятели от BAL.BG, където беше и първоначално публикувана. Bal.bg помагат на завършващите гимназия момчета и момичета да се подготвят перфектно за абитуриентския си бал – хвърли им едно око.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *